Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
25 martie 2017, 16:30 Diaspora moldovenească views 9884
Moldoveanul care a gătit pentru N. Campbell, A. Kutcher, D. Medvedev și D. Moore (Foto)
25 martie 2017, 16:30 Diaspora moldovenească views 9884

Moldoveanul care a gătit pentru N. Campbell, A. Kutcher, D. Medvedev și D. Moore (Foto)

Denis Calmîș a devenit cunoscut în Rusia datorită pasiunii sale pentru gătit. Tînărul este bine-cunoscut moscoviților și mai puțin chișinăuienilor, în pofida faptului că acesta este originar din Moldova. Despre el au scris publicații precum RBC, Vogue, Bazaar și multe altele. Acestea au scos în prim plan talentul său de bucătar și reușitele lui Calmîș în acest domeniu.

A lucrat în restaurantul-muzeu „Garaj" timp de șapte ani. Printre renumitele persoane pentru care a gătit se numără Dmitrii Medvedev, Naomi Campbell, Ashton Hutcher, Demi Moore, Xenia Sobchiak și multe altele. Aceste experiențe, dar și rețete, au fost incluse în cartea „Повар в «Гараже»" (în moldovenească – Bucătar în „Garaj").

„În Moscova nu este simplu să deschizi un restaurant, este mai mult decît investiții – motiv pentru cae restaurantul are investitori și persoane precum eu. Aceste persoane stabilesc anumite condiții și pornesc o afacere."

Decizia de a deschide restaurantul a venit pe neașteptate:

„Planificam să plec pentru totdeauna în Londra. Cu două luni înainte mi-a fost făcută propunerea de a deschide localul și am decis să încerc."

Îi place riscul, de aceea nu i-a fost frică să se angajeze în dezvoltarea unei afacerii în Moscova.

„În cazul meu este vorba despre un loc existent de 15 ani. Noi am creat un interier nou și am lăsat denumirea „Akademia" în cinstea restaurantului precedent. Mai mult, „Akademia" poate fi asociată cu master class-uri. De ce a fost completată cu „by Denis Calmis" – pentru că este în stilul meu: SIMPLY FOOD – doar mîncare sănătoasă... În Moscova este o concurență foarte mare și să cîștigi nu este atît de simplu, însă dacă este talent și dorință – este posibil orice! Din primul an cînd am ajuns la Moscova îmi doream tot mai mult și mai mult. Munceam și obțineam totul de unul singur. Am crescut într-o familie simplă, fără relații și bani"

Sursa: unica.md

Cuvinte cheie:

diaspora , culinarie , restaurant , Moscova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
397 locuitori

Şalvirii Noi este un sat din cadrul comunei Palanca, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Drochia și la 191 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 397 de oameni. Satul Şalvirii Noi a fost întemeiat în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.