Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
15 august 2017, 10:26 Diaspora moldovenească views 5504
Deschiderea consulatelor moldovenești – subiect de top la Moscova (Foto)
15 august 2017, 10:26 Diaspora moldovenească views 5504

Deschiderea consulatelor moldovenești – subiect de top la Moscova (Foto)

Recent, în incinta Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă, la inițiativa conducătorului organizației necomerciale autonome Centrul pentru protecția drepturilor migranților "Правозащитник" Ludmila Korsun, a avut loc un seminar cu genericul: "Drepturile și obligațiile migrantului în Federația Rusă".

Pe parcursul evenimentului au fost abordate aspectele legate de recenta modificare a legislației în domeniul sistemului electoral al Republicii Moldova; deschiderea consulatelor generale și a celor onorifice în Federația Rusă, fapt care va permite accesul mai larg a cetățenilor moldoveni, care se află pe teritoriul FR, pentru asistență consulară, precum și tendințele cooperării autorităților moldovenești cu diaspora din străinătate.

În cadrul seminarului au fost făcute prezentări de către consultanți în domeniul dreptului civil și antreprenorial, concentrîndu-se asupra drepturile și responsabilitățile migranților, precum și posibilitățile de a înființa afaceri proprii pe teritoriul Federației Ruse.

Participanții au făcut un schimb de opinii în domeniul, precum și au adresat întrebări reprezentanților Ministerului afacerilor interne al FR, Departamentului muncii al or.Moscova, Departamentului sănătății al or.Moscova, invitați la eveniment.

Reamintim că conform portalului VIZA.md necesitatea extinderii prezenței consulare moldovenești în Rusia se regăsește în topul celor șapte probleme de bază cu care se confruntă migranții moldoveni a. Moldovenii din Rusia solicită de mai mult timp să fie deschis un consulat general la Sankt-Petersburg și unul în Ural/Siberia.

Sursa: www.rusia.mfa.md

Cuvinte cheie:

diaspora , Moscova , consulat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
79 locuitori

Vancicăuţi este un sat din cadrul comunei Cepeleuți, raionul Edineț. Satul Vancicăuți este situat la o distanță de 27 km de orașul Edineț și la 226 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituie 79 de oameni. Satul Vancicăuți a fost înființat în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.