Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
23 septembrie 2017, 14:02 Diaspora moldovenească views 8671
Diplomă de recunoștință pentru moldovenii din Danemarca (Foto)
23 septembrie 2017, 14:02 Diaspora moldovenească views 8671

Diplomă de recunoștință pentru moldovenii din Danemarca (Foto)

Conaționalului nostru Romeo Țurcan, profesor în domeniul Inovație și Business la Universitatea din Aalborg, Danemarca i-a fost oferită, pe data de 20 septembrie, prin intermediul Biroului relații cu diaspora din cadrul Cancelariei de Stat, Diplomă de gradul I din partea Guvernului Republicii Moldova, semnată de Prim-ministrul Pavel Filip, pentru succese remarcabile obținute în domeniul profesional și participare activă la promovarea imaginii Republicii Moldova în Regatul Danemarcei.

Această diplomă vine să certifice activitatea profesională a domnului Țurcan, eforturile sale extraordinare depuse la susținerea învățămîntului superior din Republica Moldova. Diploma i-a fost înmînată de către Consulul Onorific al Republicii Moldova în Regatul Danemarcei, Asser Mortensen.

Evenimentul s-a petrecut în cadrul prelegerii inaugurale, susținută de către Romeo Țurcan. Pe durata ceremoniei, profesorul Țurcan a vorbit despre copilăria petrecută în Republica Moldova, de unde i se trag rădăcinile, dar și multe alte amintiri care-l leagă de țara noastră.

Romeo Țurcan este președintele Organizației Moldovenilor în Danemarca (OMD). Domnul Țurcan are experiență de afaceri în sectoarele energetic, petrolier, militar, high-tech, și consultanță în management. Este o persoană activă, inițiind numeroase proiecte și activități prin care Republica Moldova beneficiază direct. În ultimii ani, fiind angajat la  Universitatea din Aalborg, a inițiat și coordonat mai multe proiecte internaționale care au contribuit la dezvoltarea și consolidarea întregului sector al învățământului superior din Republica Moldova, colaborînd cu mai multe universități din țară. Printre proiectele de succes pot fi menționate următoarele:

  • ERASMUS+ „Introduction Problem Based Learning in Moldova: Toward Enhancing Students’ Competitiveness and Employability”;
  • TEMPUS „Enhancing University Autonomy in Moldova”.

 

Cuvinte cheie:

diploma , Danemarca , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1768
Populația:
3206 locuitori

Doroţcaia este un sat şi comună din raionul Dubăsari. Doroţcaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Dubăsari și la 32 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3206 oameni. Satul Doroţcaia a fost menționat documentar în anul 1768.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.