Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
30 ianuarie 2018, 11:10 Diaspora moldovenească views 11166
Moldovenii implicați în accidentul din Rusia vor fi aduși acasă
30 ianuarie 2018, 11:10 Diaspora moldovenească views 11166

Moldovenii implicați în accidentul din Rusia vor fi aduși acasă

Moldovenii implicați în tragicul accident, pe data de 28 ianuarie, în regiunea Kaluga, raionul Meșciovsk, vor fi aduși acasă. Anunțul a fost făcut de către Inspectoratul General pentru Situații Urgente.

În urma impactului dintre două autoturisme de model Volkswagen Golf și Volkswagen Pasat, teri persoane cetățeni ai Republicii Moldova, doi bărbați în vîrstă de 37 și 28 de ani și o femeie în vîrstă de 31 de ani au decedat, iar conducătorul auto al autovehiculului Volkswagen Golf în vîrstă de 34 de ani cetățean al Republicii Moldova a suferit traumatisme, fiind internat în spital.

Alte patru persoane, cetățeni străini s-au ales cu diferite traumatisme, fiind internați în spitalul raional din orașul Suhinici.

Ofițeri din cadrul Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI vor pleca astăzi în Federația Rusă pentru a aduce acasă cadavrele cetățenilor moldoveni.

Totodată angajații IGSU vor monitoriza starea conducătorului auto care a suferit traumatisme și vor organiza transportarea acestuia în Republica Moldova pentru îngrijiri medicale ulterioare. Mai mult Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va organiza toate procedurile de rigoare pentru a repatria victimele, fiind în contact permanent cu autoritățile Federației Ruse.

Sursa: today.md

Cuvinte cheie:

accident , Rusia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1422
Populația:
1583 locuitori

Criva este un sat şi comună din raionul Briceni. Criva este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Criva este cel mai de vest punct a Republicii Moldova, situat în lunca rîului Prut, la hotarul a trei ţări Moldova – Ucraina – România, amplasat la o distanţă de 35 km de oraşul Briceni. Treitoriul satului este traversat de şoseaua şi calea ferată de importanţă naţională şi internaţională. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1583 de oameni. Satul Criva este atestat documentar la 1422.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.