Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
01 martie 2018, 11:15 Diaspora moldovenească views 10334
Anunț important pentru moldovenii din Ucraina
01 martie 2018, 11:15 Diaspora moldovenească views 10334

Anunț important pentru moldovenii din Ucraina

La 20 aprilie, funcționarul consular al Ambasadei Republicii Moldova în Ucraina va realiza o deplasare la Lviv, pentru a acorda asistență consulară moldovenilor din această regiune.

Despre acest lucru, au fost informate și autoritățile regionale ucrainene, în cadrul întrevederii ambasadorului Republicii Moldova în Ucraina Ruslan Bolbocean cu președintele Administrației Regionale de Stat Lviv, Oleg Syniutka.

Informații cu privire la ora și adresa locației, unde se vor presta servicii consulare pot fi aflate contactînd misiunea diplomatică a Republicii Moldova la Kiev

Acordarea asistenței consulare ,,pe teren" face parte din proiectul „Ambasada vine mai aproape de tine", inițiat la finele anului 2008 de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, care presupune deplasarea periodică a funcţionarilor consulari, pentru a presta servicii consulare „pe teren", inclusiv pe teritoriul statelor de acreditare prin cumul, unde concentrația cetățenilor moldoveni este una mare.

Calitatea serviciilor consulare moldovenești, prestate în străinătate și în Republica Moldova poate fi apreciată AICI

Sursa: www.ucraina.mfa.md

Cuvinte cheie:

Ucraina , consulat , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1783
Populația:
1358 locuitori

Suhuluceni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Satul are o suprafaţă de circa 1.41 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 6.58 km. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ghermăneşti și Suhuluceni. Localitatea se află la distanţa de 36 km de oraşul Teleneşti şi la 83 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1358 de oameni. Satul Suhuluceni a fost menționat documentar în anul 1783.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.