Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
30 iunie 2012, 10:35 Diaspora moldovenească views 8770
30 iunie 2012, 10:35 Diaspora moldovenească views 8770

Atenție! Escrocii au sustras 60 de milioane de euro din conturi

Aproape 60 de milioane de euro au fost furate din conturile bancare ale unor instituţii financiare internaţionale în urma mai multor atacuri informatice automate, scrie Sky News.

În jur de 60 de bănci au fost păgubite. Experţii de la companiile de securitate McAfee şi Guardian Analytics susţin că hackerii par a fi acces la anumite informaţii "din interiorul" companiilor vizate. Atacurile au pornit din Italia şi s-au răspândit în Germania, Marea Britanie şi apoi America de Nord.

Programul maliţios foloseşte mai multe servere prin care erau lansate tentative de jaf care vizau atât conturile bancare ale unor persoane fizice cât şi a unor companii. Banii furaţi erau viraţi apoi într-un alt cont, în tranzacţii pornind de la câteva mii de euro şi ajungând la circa 100.000 de euro.

Experţii avertizează că atacul nu s-a încheiat încă, existând în prezent sute de alte servere care găzduiesc programul maliţios care acţionează automat.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
1676 locuitori

Tîrşiţei este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Flutura și Tîrşiţei. Localitatea se află la distanţa de 38 km de oraşul Teleneşti şi la 80 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1676 de oameni. Satul Tîrșiței a fost menționat documentar în anul 1604 cu denumirea Tărceței.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.