Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
16 septembrie 2012, 10:10 Localitaţile Moldovei și diasporei views 5783
16 septembrie 2012, 10:10 Localitaţile Moldovei și diasporei views 5783

Școala este închisă în plin an de studiu

Rămîn fără școală. Elevii gimnaziului nr. 3 din capitală, care urmează să fie închis, s-au pomenit, în plin an de învățămînt, că trebuie să-și găsească o altă instituție. Și asta pentru că Direcția educație din sectorul Botanica a așteptat 1 septembrie pentru a decide să închidă instituția, informează protv.md. Profesorii și părinții cred că cineva ar avea interese pentru clădirea scolii.

Cîteva zeci de părinți au venit în  curtea gimnaziului nr. 3 din capitala. Aceștia sînt nemulțumiți că în plin an de  studiu trebuie să-și caute o altă școală pentru copiii lor. Ei spun că au aflat asta de la șeful Direcției educație Botanica, care se pare că nu-i înțelege. 

 Seful Direcției educație Botanica susține că gimnaziul nu mai poate activa avînd prea puțini elevi, iar întreținerea instituției costă  prea scump. Cel mai ciudat este faptul că a așteptat începerea anului de învățămînt pentru a închide școala.

Nici elevii nu-și doresc să învețe într-o altă  școală. Așa că au protestat preț de cîteva minute în  curtea gimnaziului. 

Solicitată telephonic șefa Direcției Educație din capitală spună că școala nu va fi închisă, ci va fi comasată cu alta situată în apropiere.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1601
Populația:
2840 locuitori

Zguriţa este un sat şi comună din raionul Drochia. Zguriţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 22 km de orașul Drochia și la 182 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2840 de oameni. Satul Zgurița a fost menționat documentar în anul 1601.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.