Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
23 septembrie 2012, 09:35 Localitaţile Moldovei și diasporei views 3872
23 septembrie 2012, 09:35 Localitaţile Moldovei și diasporei views 3872

În acest weekend, participăm la ”VeloHora” şi la ”Ethno Jazz Festival”

Vă oferim o listă a unor activităţi distractive, care vor avea loc în aceste zile de odihnă în capitală.

Duminică, 23 septembrie, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, cu începere de la ora 12.00, se va desfăşura festivalul ”VeloHora 2012”.

Între 19 şi 23 septembrie, în capitală are loc unul dintre cele mai aşteptate evenimente muzicale – ”Ethno Jazz Festival 2012”. Festivalul se desfăşoară la teatrul ”Eugen Ionesco”, începînd cu ora 19:00.

În zilele de odihnă, în reţeaua de cinematografe "Patria" vor putea fi vizionate filmele: ”Dredd 3D”, ”Neînfricată 3D” (”Brave”), "Burlacele" ("Bachelorette"), ”Bărbaţi în negru-3” (”Men in Black III”), "Răscumpărarea", "Răzbunătorii" (”The Avengers”), "Între două lumi" (”Upside Down”), "Piranha 3D".

La unicul cinematograf în aer liber din Chișinău, în acest week-end, vor putea fi vizionate filmele ”Cină pentru fraieri” ("Dinner for Schmucks"), "Sorocul" (”Due Date”) şi "Nevastă de împrumut" (”Just go with it”). Începutul – la ora 21:00.

Pe 21 septembrie, trupa rusească "NA-NA" va susţine un concert de caritate la Chișinău, la Teatrul Verde. Începutul – la ora 17:30.

Pe 21 septembrie,”Caffe Graffiti” prezintă Season Opening şi cel mai incendiar live DJ Set & Performance de la irezistibila Olga Buzova.

Vineri, 21 septembrie, ”Fatman Scoop” va evolua în clubul ”Fashion TV”.

Vineri, 21 septembrie, în clubul ”Drive” va evolua Batishta.

În cafeneaua ”Tucano cofee” s-a deschis expoziţia personală a tablourilor indiene realizate de către fotografa Elena Goroşcenco.

În acest weekend, la Centrul Expoziţional "Moldexpo" pot fi vizitate două expoziţii: ”Tîrgul de carte 2012” şi Expoziţia Internaţională de Mobilă "Furniture-2012".

Pe 21 septembrie, la Teatrul Naţional de Operă şi Balet ”Maria Bieşu” va fi prezentat baletul "Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici", de compozitorul polonez Bogdan Pavlovski, în interpretarea coregrafică a lui Ghenrih Maiorov. Începutul – la ora 18.00.

La Chișinău a venit circul chapiteau ”Şatalov-Show” din Ucraina. Programul include pendulul morţii, show aerian cu gimnaşti, prezentare acrobatică "Leagănul Rusesc", iluzio cu flori, clovnul Iurik pe cea mai uriaşă bicicleta din lume. Spectacolele au loc sîmbăta şi duminica, la orele 14.00 şi la 18.00.

”Tucano Cofee” împreună cu reţeaua de restaurante ”Celentano” invită pe toţi doritorii să ia parte la acţiunea socială "Să facem Moldova mai bună!". În cadrul evenimentului, care va avea loc sîmbăta, 22 septembrie, organizatorii îşi propun să aducă în ordine teritoriul parcului ”Valea Morilor”.

Pe 23 septembrie, la ”Jazz Cafe 44” va avea loc un concert de jazz susţinut de către compozitorul şi muzicianul italian Dario Elia.

Duminica, pe 23 septembrie, la Teatrul Dramatic Rus „A. Cehov” va fi prezentat un nou spectacol - basmul pentru adulţi "O poveste foarte simplă", de Maria Lado.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1723
Populația:
1569 locuitori

Cupcui este un sat şi comună din raionul Leova. Cupcui este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Leova și la 91 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1569 de oameni. Satul Cupcui a fost menționat documentar în anul 1723.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.