Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
18 februarie 2013, 10:55 Diaspora moldovenească views 9537
18 februarie 2013, 10:55 Diaspora moldovenească views 9537

Europa zguduită de noi cutremure


Foto: romanian.ruvr.ru

Un cutremur cu magnitudinea de 5,0 s-a produs în dimineaţa zilei de 17 februarie în apropiere de coasta de sud-vest a Greciei, relatează Serviciul Geologic din SUA.

Epicentrul cutremurului a fost la 15 kilometri sud de oraşul Methoni (ţărmul Mării Ionice). Nucleul cutremurului s-a situat la adîncimea de 37 de kilometri. Nu există informaţii că ar exista victime şi daune materiale.

În aceeași zi nu departe de insula elenă Zakynthos, s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 4,9. Potrivit datelor preliminare, nimeni nu a avut de suferit.

Pe data de 17 februarie și în partea centrală a Italiei s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 4,8 grade pe scara Richter.

Potrivit presei, epicentrul cutremurului s-a aflat la aproximativ 80 de kilometri de Roma, de aceea locuitorii capitalei au simţit zguduirile subterane. Nu se relatează că ar exista victime şi daune materiale.

Amintim, că în Grecia și Italia se află o numeroasă comunitate de moldoveni.

Cuvinte cheie:

cutremur , Europa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1929
Populația:
493 locuitori

Valea Norocului este un sat din cadrul comunei Izvoare, raionul Sîngerei. Satul Valea-Norocului de află la distanța de 22 km de orașul Sîngerei și la 108 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 493 de oameni. Localitatea a fost întemeiată în anul 1929.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.