Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
27 februarie 2014, 09:53 Diaspora moldovenească views 17480
27 februarie 2014, 09:53 Diaspora moldovenească views 17480

O moldoveancă de succes la Paris

Doina Munteanu dă sfături bogătaşilor din toată lumea. Coafată şi îmbrăcată la patru ace, cu zîmbet pe buze şi asistată de un designer, ea vinde branduri de lux clienţilor vip ai galeriilor Lafayette. Ţinuta impecabilă şi patru limbi vorbite fluent i-au dat carte verde pentru a accede în lumea opulenţei de la Paris, relevă pentruea.md.

Cu patru ani în urmă a început totul de la zero. A lasat în urma cariera şi viaţa din Chişinău, pentru a-şi urma „dragostea" la Paris. Nu i-a fost uşor, însă zarurile au fost aruncate. Acum de dragul fiicei sale, Doina îşi vede viitorul în Franţa.

În doar cîteva luni de şedere în Franţa reuşeşte să devină studentă la limbi străine. A făcut baby sitting şi a fost model, iar din vara lui 2012, Doina lucrează într-un magazin care este zilnic vizitat de peste 100 de mii cumpărători... galeriile Lafayette.

Chiar dacă i-a luat timp să se obişnuiască cu proverbialul stil de a fi „ursuz şi morocănos" al parizienilor, Doina îşi vede viitorul la Paris. „De Moldova mă leagă doar părinţii şi rudele. Îmi doresc un viitor mai bun pentru fiica mea. Ciudat, cînd eram în Moldova eram de dreaptă, iar de cînd locuiesc în Franţa, categoric sînt de stînga. Aici pînă şi cel mai sărac om nu moare de foame. Statul are grijă de cetăţenii săi". Doina povesteşte că actualul job îl vede ca pe un pasaj din viaţa ei, iar în cîţiva ani se vede traducătoare într-o organizaţie internaţională la Paris.

Cuvinte cheie:

diaspora , moldovenii , Franta , munca

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
30 locuitori

Grinăuți este stație de cale ferată din raionul Ocniţa, în componența comunei Dîngeni. Se află la distanța de 22 km de orașul Ocnița și la 231 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia localității constituia 30 de oameni. Stația de cale ferată Grinăuți a fost înființată la finele secolului XIX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.