Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
14 martie 2013, 11:05 Diaspora moldovenească views 5852
14 martie 2013, 11:05 Diaspora moldovenească views 5852

Milioane de europeni au nevoie de ajutor alimentar din partea Crucii Rosii

Criza prelungită a datoriilor a dus la creşterea drastică a populaţiei sărace în Europa, numărul europenilor care primesc ajutoare de la Crucea Roşie înregistrînd un nou record după cel de-al doilea Război Mondial, relatează ziarul german Der Spiegel.

Potrivit directorului general al Comitetului Internaţional al Crucii Roşii, Yves Daccord, din cauza creşterii continue a numărului de oameni săraci, două treimi din societăţile de Crucea Roşie din ţările europene distribuie materiale de asistenţă săracilor, fenomen care apare pentru prima dată după cel de-al Doilea Război Mondial.

Yves Daccord a arătat că a crescut numărul copiilor, imigranţilor şi refugiaţilor afectaţi de sărăcie, după izbucnirea crizei economice. Comparativ cu vestul continentului, numărul persoanelor afectate de sărăcie este mai mare în Europa de Est, unde locuitorii nu au acumulate economii, iar sistemele de asistenţă socială nu sînt foarte bine organizate.

În timp ce Germania rămîne în mare măsură neafectată de această situație, șomajul și austeritatea în țări precum Spania fac această problemă și mai gravă.

Numai anul trecut, Crucea Roșie Spaniolă a furnizat 33 de milioane de kg (în valoare de 73 de milioane de lire sterline) de alimente celor nevoiași. Ea a sprijinit de asemenea 21.500 de oameni cu apă și electricitate sau cu ajutor financiar pentru plata chiriei.

Crucea Roșie din România coordoneazî un program de distribuție de produse alimentare provenite din donații încă din 2009. Trei milioane de oameni trăiesc în sărăcie absolută, o cifră care reprezintă 14% din populația totală a țării. Rata sărăciei relative în România este de asemenea șocant de mare – 40%, notează sursa citată. Anul trecut, Crucea Roșie română a distribuit mai mult de 500.000 de kg (în valoare de 1,1 milioane de lire sterline) de produse alimentare unui numar de peste 81.000 de familii nevoiașe.

Cuvinte cheie:

diaspora , criza , Europa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1930
Populația:
219 locuitori

Cociulia Nouă este un sat din cadrul comunei Băiuş, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Leova și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 219 oameni. Satul Cociulia Nouă a fost înființat în anul 1930.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.