Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
06 martie 2024, 15:30 Diaspora moldovenească views 2236
Delegația moldovenească la Festivalul Mondial al Tineretului de la Soci
06 martie 2024, 15:30 Diaspora moldovenească views 2236

Delegația moldovenească la Festivalul Mondial al Tineretului de la Soci

Delegația moldovenească a participat la ceremonia de deschidere a Festivalului Mondial al Tineretului de la Soci (FMT) și la marșul solemn al participanților la festival.

Cum s-au desfășurat evenimentele - puteți vedea din următorul video, care a fost postat pe o rețea de socializare de unul dintre liderii Mișcării de căutare din Moldova, conducătorul echipei de căutare "August", Alexei Petrovici, relatează Noi.md.

La 2 martie, la Soci a avut loc ceremonia de deschidere a Festivalului Mondial al Tineretului.

Ideea principală a acestuia este că viitorul lumii depinde de capacitatea tinerei generații pentru dialog și înțelegere reciprocă, de disponibilitatea de a prelua inițiativa și de a purta răspundere pentru decizii concrete pentru a construi o lume corectă.

La FMT participă 20 de mii de tineri lideri, dintre care 10 mii străini, în domeniile: educație, știință, cooperare internațională, cultură, voluntariat și caritate, sport, afaceri, mass-media și altele. Moldova este reprezentată la festival de 300 de persoane.

O parte din delegația moldovenească a plecat la Soci cu autobuzele, iar alții cu zboruri cu escale în Turcia sau în alte țări. Delegația moldovenească a adus la festival dulciuri, precum și mărțișoare, pe care le-a oferit camarazilor și colegilor.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Festival , tineret , diaspora , Rusia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1949
Populația:
288 locuitori

Mirnoe este un sat din cadrul comunei Vinogradovca, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 34 km de orașul Taraclia și la 172 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 288 de oameni. Satul Mirnoe a fost întemeiat în anul 1949.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.