Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
28 august 2013, 16:31 Diaspora moldovenească views 9581
28 august 2013, 16:31 Diaspora moldovenească views 9581

Între 28 şi 30 august ar putea fi sărbătorite Zilele Diasporei în Moldova

Propunerea a fost lansată de Premierul Iurie Leancă ieri, 27 august, în mesajul său de felicitare cu prilejul Zilei Independenţei Republicii Moldova, transmite tv7.md.

„Vin cu propunerea să organizăm în anul viitor, pentru prima dată în istorie, Zilele Diasporei în Republica Moldova şi cred că anume această perioadă, 28-30 august, ar fi cea mai potrivită,” se spune în mesajul Prim-ministrului.

Iurie Leancă a amintit că Biroul pentru Relaţii cu Diaspora din cadrul Guvernului, care şi-a început activitatea anul acesta, a susţinut numeroase activităţi culturale ale diasporei, care nu ar fi fost posibile fără concursul şi entuziasmul asociaţiilor din diasporă.

„Vă vom invita acasă să fim împreună şi să clădim şi mai temeinic viitorul european al ţării noastre”, a scris în mesajul său Iurie Leancă.

Totodată, Premierul a precizat că în mai multe oraşe din diverse ţări, acum, dar şi mai tîrziu, în lunile septembrie şi octombrie, ambasadele, consulatele şi comunităţile de moldoveni vor organiza manifestări de celebrare a Zilei Independenţei.

Cuvinte cheie:

diaspora , Moldova , sarbatoare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
1213 locuitori

Ceadîr este un sat şi comună din raionul Leova. Ceadîr este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Leova și la 73 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1213 oameni. Satul Ceadîr a fost menționat documentar în anul 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.