Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 septembrie 2013, 12:47 Diaspora moldovenească views 16613
12 septembrie 2013, 12:47 Diaspora moldovenească views 16613

Restaurant moldovenesc în inima Portugaliei (Foto)


Foto: moldova.org

Un restaurant cu bucate tradiţionale moldoveneşti s-a deschis recent chiar în inima Portugaliei. La iniţiativa Ligii Femeilor Moldave din localitate, la Almada a avut loc deschiderea oficială a restaurantului „Sabores da Moldávia” (trad. "Arome din Moldova") care îşi propune să promoveze pe larg valorile naţionale prin intermediul gastronomiei tradiţionale, relatează moldova.org.

Cu această ocazie, în cadrul evenimentului a fost prezentat şi un spectacol artistic cu muzică şi dansuri populare.

Prezent la ceremonie, Directorul Biroului Relaţii cu Diaspora, Victor Lutenco, a adus mulţumiri autorităţilor portugheze centrale şi locale pentru sprijinul acordat diasporei moldoveneşti în menţinerea şi perpetuarea limbii, culturii şi tradiţiilor naţionale. Totodată, el a înmînat LFM un drapel cu simbolica de stat moldovenească şi echipament tehnic pentru recepţionarea canalelor moldoveneşti de televiziune.

Preşedinta Camerei Municipale Almada, Maria Emilia Neto de Sousa, a adresat cuvinte de apreciere în adresa comunităţilor de moldoveni stabilite în regiune, subliniind că sprijinul acordat acestora de către autorităţile locale se va extinde.

Cuvinte cheie:

restaurant , moldovenii , Portugalia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1920
Populația:
77 locuitori

Pînzărenii Noi este un sat din cadrul comunei Pînzăreni, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Fălești și la 133 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 77 de oameni. Satul Pînzărenii Noi a fost înființat în anul 1920.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.