Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
07 octombrie 2013, 16:24 Diaspora moldovenească views 11685
07 octombrie 2013, 16:24 Diaspora moldovenească views 11685

Presa: Un moldovean ar putea controla una dintre cele mai mari companii vinicole din Italia

Foto: trm.md

Cel mai mare producător de vin spumant din Rusia, compania „Igristîie vina" din Sankt Petersburg, controlată de moldoveanul Vasile Dragan, va prelua curînd şi 70% din acţiunile vinăriei „Contarini" din Italia. De la 1 august vinăria italiană i-a fost transmisă în arendă pentru doi ani moldoveanului, informează trm.md cu referire la adevărul.ro

„O gaură de cîteva milioane de euro a afectat grav crama din Vazzola, o localitate din nordul Italiei şi pe cei 43 de angajaţi. Salvarea vine de la Răsărit: Vasile Dragan din Sankt Petersburg, om de afaceri şi proprietar de întreprinderi vinicole din Republica Moldova, pentru cinci milioane de euro, intră ca arendaş la "Contarini" şi va asigura continuitatea producţiei. În cazul în care aranjamentul cu creditorii se va încheia cu succes, la 17 octombrie urmează o decizie a instanţei, în doi ani compania italiană va fi sută la sută rusă", notează ziarul italian „La Tribuna di Treviso".

„În afară de mine, la tranzacţie participă încă doi investitori – furnizorul spaniol de material vinicol Antonio Cala Moreno şi Cooperativa italiană a vinificatorilor", a declarat pentru Kommersant Vasile Dragan.

„Contarini" este printre primii trei producători de vin „Prosecco" din Italia. Anul trecut, vinăria a produs 24 de milioane de sticle, dintre care 500.000 au ajuns în Rusia. Businessmanul moldovean susţine că va tripla exporturile de Prosecco în Rusia.

Potrivit unor experţi citaţi de publicația "Kommersant", noii proprietari vor achita doar opt milioane de euro pentru „Contarini". Din contul acestor bani ar urma să fie stinsă o parte din datoriile de 20 de milioane de euro ale companiei.

În prezent, compania „Igristîie vina" deţine două fabrici de spumante în Rusia, la Sankt Petersburg şi Toliati. Compania deţine o cotă de circa 20% din piaţa rusească şi este cel mai mare producător de vinuri spumante din această ţară.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

vin , moldovenii , Italia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1561
Populația:
5438 locuitori

Rădoaia este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Rădoaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la 10 km de orașul Sîngerei și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5438 de oameni. Prima atestare istorică a satului Rădoaia datează din anul 1561.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.