Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
05 noiembrie 2013, 15:30 Diaspora moldovenească views 6910
05 noiembrie 2013, 15:30 Diaspora moldovenească views 6910

Cei mai buni studenţi moldoveni de peste hotare vor fi premiaţi

Cei mai buni studenţi moldoveni de peste hotarele ţării vor fi premiaţi. Acest lucru va avea loc în cadrul primei ediţii a proiectului Gala Studenţilor originari din R. Moldova „Excelenţă Academică pentru Moldova”, organizată de Biroul pentru Relaţii cu Diaspora în comun cu Asociaţia „Jeunes Moldaves”. Tinerii se pot înregistra la concurs pînă la 1 decembrie 2013, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Educaţiei, proiectul se va desfăşura sub înaltul patronaj al Prim-ministrului Republicii Moldova, Iurie Leancă. Ceremonia de premiere va avea loc pe 4 ianuarie 2014.

Cîştigătorii vor fi desemnaţi în cadrul unui concurs de dosare, care trebuie să conţină CV-ul, scrisoare de referinţă şi scrisoare de recomandare. La concurs pot participa studenţii originari din Republica Moldova, care îşi fac studiile la universităţi din străinătate, inclusiv studenţii care au absolvit o astfel de instituţie în anul 2013.

Premiile vor fi acordate pentru categoriile: Studentul Anului din SUA şi Canada, Studentul Anului din Europa de Vest, Studentul Anului din Europa Centrală şi de Est, Studentul Anului din Restul lumii, Studentul Anului din Străinătate.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

studenţi , premiu , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1554
Populația:
1125 locuitori

Holoşniţa este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Holoşniţa și Cureşniţa. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Soroca și la 171 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1125 de oameni. Satul Holoșnița a fost menționat documentar în anul 1554.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.