Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
21 noiembrie 2013, 11:14 Diaspora moldovenească views 8499
21 noiembrie 2013, 11:14 Diaspora moldovenească views 8499

Produse moldoveneşti, expuse în inima Europei


Foto: trm.md

Vinuri, caşcaval şi chiar prosoape tradiţionale din mai multe raioane ale Moldovei au împînzit pentru o seară Ambasada Republicii Moldova în Belgia. Seara moldovenească la care au fost invitaţi şi oameni de afaceri belgieni a fost o oportunitate pentru prezentarea şi promovarea produselor autohtone. Evenimentul a fost organizat în cooperare cu Uniunea Consiliilor Raionale din Republica Moldova (UCRM), relatează trm.md.

Veniţi din diferite localităţi ale Moldovei, cei care şi-au expus produsele în Belgia spun că au ce arăta lumii întregi şi speră că vor ajunge pe piaţa Europei cît mai curînd.

„Sîntem mîndri de producătorii noștri. Lucrăm asupra calității, dar simțim necesitatea de a veni în ajutorul lor pentru a-și promova produsele atît pe piața internă, cît și pe cea externă”, spune preşedintele raionului Făleşti, Valeriu Muduc.

Şi dacă unii au vrut să impresioneze prin imagine şi au adus la Bruxelles prosoape tradiţionale moldoveneşti, alţii au pus accent pe gust, iar produsele alimentare şi băuturile prezentate au fost apreciate de către vizitatori. 

Oaspeţii au rămas impresionaţi de produsele din Moldova, dar au avut şi unele sfaturi pentru producătorii moldoveni.

„Moldovenii trebuie să promoveze mai intens marfa ca să-și poată crea o imagine pozitivă aici, în Europa. Ei sînt preocupați de producerea propriu-zisă, dar este foarte importantă și etapa de după, adică crearea imaginii. Pot să spun cu certitudine că produsele moldovenești sînt bune, pentru că am gustat din ele”, spune Imad Soweid, unul dintre vizitatori.

După ce a mulţumit oaspeţilor, ambasadorul Republicii Moldova în Regatul Belgiei, Mihai Gribincea, i-a invitat la o degustare de vinuri autohtone şi bucate tradiţionale moldoveneşti.

Sursa: trm.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
80 locuitori

Negurenii Noi este un sat din cadrul comunei Agronomovca, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Ungheni și la 104 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 80 de oameni. Satul Negurenii Noi a fost menționat documentar în anul 1911.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.