Mergi spre compartimentul: Copiilor
18 decembrie 2013, 16:04 Copiilor views 7618
18 decembrie 2013, 16:04 Copiilor views 7618

Circa 250 de elevi din capitală au participat la un Carnaval al Copiilor


Foto: moldpres.md

Circa 250 de elevi de la diverse şcoli şi licee din capitală au participat astăzi la “Carnavalul Copiilor” organizat de Muzeul Naţional de Artă al Moldovei, informează MOLDPRES.

În cadrul festivităţii, copiii au recitat poezii despre Anul Nou, au interpretat colinde şi au dansat, iar spre final au organizat o Paradă a Măştilor, în urma cărora au fost premiaţi 20 de participanţi.

Potrivit organizatorului evenimentului, Lucia Postică, scopul carnavalului este de a atrage cît mai multă lume la muzeu pentru a-i distra şi culturaliza în acelaşi timp.

“Dorim ca pe lîngă cafenele şi alte distracţii, lumea să cunoască şi despre muzeu. În fiecare săptămînă, copiii pot veni la un atelier, unde învaţă diferite arte”, a declarat Postică.

Participanţii au primit cadouri din partea Alianţei Franceze în Moldova şi alţi parteneri.

Carnavalul a fost lansat în anul 2008 şi se află la a cincea ediţie.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

copii , sarbatoare , carnaval

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1428 locuitori

Şendreni este un sat din cadrul comunei Vărzăreşti, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Nisporeni și la 72 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1428 de oameni. Satul Şendreni a fost menționat documentar în anul 1429.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.