Mergi spre compartimentul: Copiilor
04 martie 2014, 15:21 Copiilor views 11110
Creangă și universul copilariei
Foto: ilikeiasi.ro
04 martie 2014, 15:21 Copiilor views 11110

Creangă și universul copilariei

Copilăria noastră începe şi se termină cu Ion Creangă. De această părere sînt organizatorii duplexului Iaşi-Chişinău „Zilele Creangă”. Poveştile lui, citite sau teatralizate, îi bucură pe copii şi îi fac să tragă învăţăminte pentru viaţă. Duminică, la Teatrul pentru copii şi tineret „Luceafărul” din Iaşi a avut loc spectacolul „Capra cu trei iezi”, iar la final au fost premiaţi cei care păstrează vie opera sfătosului bunic.

De fiecare dată, copiii veniţi la teatru trăiesc intens drama celor trei cucuieţi. Şi chiar dacă în scenă totul s-a terminat cu bine, copiii au luat o lecţie.

Spectatorii au mai avut parte de o surpriză: oaspeţi de la Chişinău, care au venit cu premii pentru cei care promovează opera lui Creangă.

Diplomele şi premiile băneşti au fost acordate de Biblioteca pentru copii „Ion Creangă” din Chişinău în cadrul duplexului „Zilele Creangă”. Evenimentul a început pe 1 martie la Bojdeuca scriitorului din Iaşi.

Zilele Creangă se vor încheia marţi, 4 martie, cu concursul Miss Smărăndiţa, la Biblioteca „Ion Creangă” şi cu un medalion literar la Universitatea Pedagogică „Ion Creangă” din Chişinău.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Ion Creangă , scriitor , literatura , Iaşi

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1712
Populația:
2581 locuitori

Caracui este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Caracui este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Hîncești și la 53 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2581 de oameni. Satul Caracui a fost menționat documentar în anul 1712.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.