Mergi spre compartimentul: Copiilor
03 aprilie 2014, 15:37 Copiilor views 11354
Ungaria va oferi în fiecare an cîte 30 de burse de studii pentru moldoveni
Foto: starholidays.ro
03 aprilie 2014, 15:37 Copiilor views 11354

Ungaria va oferi în fiecare an cîte 30 de burse de studii pentru moldoveni

Ungaria va oferi în fiecare an cîte 30 de burse de studii pentru moldoveni, informează MOLDPRES cu referire la Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

Cele 30 de burse vor fi oferite în cadrul Programului de cooperare în domeniile educaţie şi ştiinţă între Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova şi Ministerul Resurselor Umane al Ungariei, pentru anii 2014-2016, aprobat astăzi de Guvernul de la Chişinău.

Bursele sînt pentru Institutul Balassi din Ungaria şi vor fi repartizate după cum urmează: 15 pentru ciclul I, studii de licenţă la specialităţile Agricultură, Ştiinţe, Inginerie şi Tehnologie, Relaţii Internaţionale şi Studii Europene; 10 pentru ciclul II, studii de masterat (aceleaşi specialităţi), precum şi cinci burse pentru studii de doctorat, în orice domeniu de formare profesională.

Conform Programului, partea ungară va asigura beneficiarilor studii fără taxă, burse şi asistenţă medicală.

Documentul vine să susţină procesul de mobilitate academică în spaţiul european al învăţămîntului superior şi să faciliteze recunoaşterea actelor de studii pentru cetăţenii moldoveni.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Ungaria , studii , bursa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
769 locuitori

Parcani este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Parcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 4 km de orașul Șoldănești și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 769 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Parcani datează din anul 1560.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.