Mergi spre compartimentul: Copiilor
04 aprilie 2014, 15:34 Copiilor views 11662
Salonul Internaţional de Carte pentru Copii şi Tineret şi-a deschis uşile la Chişinău
Foto: moldpres.md
04 aprilie 2014, 15:34 Copiilor views 11662

Salonul Internaţional de Carte pentru Copii şi Tineret şi-a deschis uşile la Chişinău

La Centrul Internaţional „Moldexpo" din Chişinău a fost inaugurată cea de-a XVIII-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte pentru Copii şi Tineret, care se va desfăşura în perioada 3-6 aprilie, informează MOLDPRES.

„La ediţia din acest an a salonului participă 150 de edituri din 10 ţări. În cadrul manifestării vor fi lansate peste 100 de cărţi. Cartea-surpriză din acest an, „Aşchii de cer" de Nicolae Dabija va fi oferită gratis copiilor şi va ajunge, prin intermediul acestora, în 15000 de familii din Republica Moldova", a precizat Claudia Balaban, directoarea Bibliotecii Naţionale pentru Copii „Ion Creangă".

La eveniment a participat şi Prima Doamnă a ţării, Margareta Timofti. „Nimic nu poate fi savurat ca o carte între două coperţi. Un proverb chinezesc zice că o carte închisă este doar o bucată de hîrtie. Vă îndemn s-o deschideţi, s-o citiţi, să savuraţi din izvoarele cunoştinţelor", i-a îndemnat pe cei prezenţi Prima Doamnă a Ţării.

Solicitat de MOLDPRES, scriitorul Spiridon Vangheli a afirmat că Salonul Internaţional de Carte pentru Copii şi Tineret este "un fel de Paşti al cărţii". „Fără carte pierzi toate drumurile. Trebuie să încurajăm bibliotecarii şi profesorii să le pună copiilor în mînă o carte", a afirmat acesta.

Salonul Internaţional de Carte pentru Copii şi Tineret este organizat de către Secţia Naţională din Republica Moldova a Consiliului Internaţional al Cărţii pentru Copii şi Tineret (IBBY), ministerele Culturii, Educaţiei, Tineretului şi Sportului, primăria municipiului Chişinău şi uniunile de creaţie din Republica Moldova.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , carte , copii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
63 locuitori

Novaia Jizni este un sat din cadrul comunei Ofatinți din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Rîbnița și la 95 km de Chișinău. Populaţia satului Novaia Jizni alcătuia 63 de oameni în anul 2012. Satul Novaia Jizni a fost înființat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.