Mergi spre compartimentul: Copiilor
26 iunie 2014, 10:32 Copiilor views 9408
Moldovencele au cucerit SUA
Foto: jurnaltv.md
26 iunie 2014, 10:32 Copiilor views 9408

Moldovencele au cucerit SUA

Patru moldovence au cucerit Statele Unite! Adolescentele originare din Ştefăneşti, raionul Floreşti, au cțştigat concursul mondial de inovaţie Technovation Challenge 2014. Ingenioase şi foarte ambiţioase, tinerele au convins juriul că aplicaţia lor merită marele premiu. Astăzi, fetele s-au întors acasă triumfătoare. Au fost întțmpinate la aeroport cu flori şi aplauze, dar şi cu un cec în valoare de 10 mii de dolari înmînați de un reprezentat de la Corpul Păcii.

Adolescentele au ajuns la concursul din San Francisco după ce au dezvoltat o soluţie de găsire a ape potabile într-o regiune în care circa 80% din populaţie duce lipsă de ea. Spun că au muncit mult pentru aplicaţia mobilă „Apă Pură" dar efortul a meritat. Cea mai mare satisfacţie a lor este că au dus numele ţării noaste peste ocean.

Aplicaţia mobilă care le-a adus premiul întți celor patru moldovence poate fi descărcată pe orice dispozitiv mobil conectat la internet. Aceasta rezolvă două probleme: spune în care fîntîni apa este bună de băut şi informează cum afectează sănătatea impurităţile şi particulele străine care au ajuns în apă. Pentru munca lor, tinerele au fost răsplătite şi cu un cec de 10 mii de dolari.

Technovation Challenge este un program de mentorat ce oferă fetelor cu vîrsta de pînă la 23 de ani cunoştinţe şi experienţă în domeniul ingineriei şi antreprenoriatului high-tech.

Sursa: www.jurnaltv.md

Cuvinte cheie:

SUA , tehnologie , concurs , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1904
Populaţia:
731 locuitori

Alexeevca este un sat şi comună din raionul Edineţ. Alexeevca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Alexeevca este amplasat pe coline, la o distanță de 10 km de staţia de cale ferată Brătuşeni, la 15 km de oraşul Edineţ şi la 214 km de Chișinău, în apropierea satelor Branişte şi Feteşti. Sînt cinci localităţi din Republica Moldova care poartă acelaşi nume – Alexeevca. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 731 de oameni. Satul a fost atestat documentar în anul 1904.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.