Mergi spre compartimentul: Copiilor
03 iulie 2014, 10:59 Copiilor views 11202
Afla cine este unica elevă din Moldova, care a dat BAC-ul pe 10
Foto: prime.md
03 iulie 2014, 10:59 Copiilor views 11202

Afla cine este unica elevă din Moldova, care a dat BAC-ul pe 10

Unica elevă din ţară, care a dat BAC-ul pe 10, este din Chişinău, şi vrea să devină contabilă. Cătălina Puzur a absolvit liceul "Mihai Eminescu" şi spune că nu s-a aşteptat la o asemenea performanţă. Deşi ar putea sa-si continue studiile peste hotare, Cătălina a hotărît să-şi construiască o carieră în Republica Modova.

Elevă la liceul "Mihai Eminescu", Cătălina a susţinut examenele la matematică şi chimie în limba franceză.

Acum Cătălina vrea să aplice la facultatea de contabilitate a Academiei de Studii Economice. Dacă la început de an se gîndea să plece în Franţa, acum e hotărîtă să facă facultatea acasă.

Dinu Purice e elev la liceul "Orizont" din Durleşti şi spune că vrea să-şi continuie studiile în Germania. A dat şi el BAC-ul cu brio. Are trei de 10 şi doar un 8 la romînă. A contestat însă nota.

Dinu a susţinut două examene. Celelalte două le-a trecut automat după ce a luat locuri de frunte la olimpiadele naţionale de matematică şi fizică. El spune că BAC-ul a fost mai uşor decît s-a aşteptat, însă au fost şi lucruri care l-au nemulţumit.

Pentru Cătălina şi Dinu "copiatul" este o noţiune ieşită din comun. Au obţinut totul prin multă muncă aşa că îi sfătuiesc pe viitorii absolvenţi să se apuce de carte.

Rezultatele preliminare arată că mai mult de jumătate din elevi nu au dat BAC-ul. În unele localităţi există clase în care mai mult de 80 la sută din elevi au note negative.

Doar aproape 200 de elevi din toată ţară au o medie mai mare de 9 la BAC. Situaţia însă s-ar putea schimba după ce vor fi examinate cele 22 de mii de contestaţii. Rezultatele finale vor fi afişate pe 6 iulie.

Sursa: www.prime.md

Cuvinte cheie:

elevi , bacalaureat , examen , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1479
Populația:
935 locuitori

Cenuşa este un sat din cadrul comunei Roşietici, raionul Floreşti. Situat pe malul drept al rîului Răut, satul Cenuşa se află la 16 km de oraşul Floreşti şi la 111 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 935 de oameni. Satul este menționat documentar în anul 1479 cu denumirea Borodniceni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.