Mergi spre compartimentul: Copiilor
18 iulie 2014, 15:47 Copiilor views 10036
Universitățile moldovenești în topul celor mai bune instituții superioare de învățămînt în CSI
Foto: 7ya.ru
18 iulie 2014, 15:47 Copiilor views 10036

Universitățile moldovenești în topul celor mai bune instituții superioare de învățămînt în CSI

ULIM și ASEM au intrat în clasamentul celor mai bune instituții superioare de învățămînt în spațiul CSI. Studiul a fost realizat de agenția Expert RA (Federația Rusă), transmite UNIMEDIA.

În top au intrat 153 instituții superioare de învățămînt din Rusia, Ucraina, Kazahstan, Belarus, Moldova, Uzbekistan, Azerbaidjan și Kîrgîzstan. Evaluările au ținut cont de datele statistice, dar și rezultatele chestionării a peste 5500 de respondenți - profesori, cercetători, studenți, absolvenți.

Universitățile au fost redistribuite pe 5 categorii de la A la E. Categoria A înseamnă un nivel cel mai ridicat de pregătire a absolvenților, categoria B – un nivel foarte ridicat, iar categoriile C, D și E reflectă respectiv nivelurile ridicat, acceptabil și suficient de pregătire.

Cele mai multe instituții de învățămînt superior au ajuns în categoria D – 64; comparativ în categoria E se află 50 de instituții. De categoria A se bucură doar o instituție de învățămînt - Universitatea de Stat din Moscova M.V.Lomonosov.

Universitatea Liberă Internaţională din Moldova (ULIM) și Academia de Studii Economice (ASEM) se află în categoria D.

În lista scurtă a studiului se află patru instituții superioare de învățămînt din Republica Moldova: Universitatea Liberă Internaţională din Moldova, Academia de Studii Economice, Universitatea de Stat din Moldova și Universitatea Tehnică a Moldovei. Ultimele două însă au fost excluse la etapa finală.

Sursa: unimedia.info

Cuvinte cheie:

universitatea , studii , Moldova , CSI , top

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
2001
Populația:
406 locuitori

Dumbrava este un sat din cadrul comunei Trușeni, municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 12 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 406 oameni. Satul Dumbrava a fost înregistrat oficial în anul 2001.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.