Mergi spre compartimentul: Copiilor
13 februarie 2015, 11:12 Copiilor views 8044
Părinţii sunt îndemnaţi să le vorbească copiilor despre pericolele navigării pe internet
13 februarie 2015, 11:12 Copiilor views 8044

Părinţii sunt îndemnaţi să le vorbească copiilor despre pericolele navigării pe internet

Numărul minorilor abuzaţi în mediul online este în creştere. 18 dosare penale au fost deschise anul trecut pentru astfel de infracţiuni. Oamenii legii îndeamnă părinţii să le vorbească copiilor despre pericolul la care sunt supuşi atunci când navighează pe internet, relatează Mesager.

O minoră de 16 ani, la fel ca mulți alții, stă ore în şir în faţa calculatorului. Echipa Mesager i-a surprins pe mai mulți tineri într-o cafenea, deşi trebuiau să fie la școală. Adolescenta a spus că ştie despre pericolul crimelor cibernetice, au informat-o părinţii. Colegul care era împreună cu adolescenta afirmă că deocamdată nu-l sperie nimic. El continuă să-şi facă publice datele personale.

Oamenii legii susţin că cei mai vulnerabili sunt copiii. Ei foarte repede pot nimeri în plasa întinsă de pedofili. „Prin foarte simple întrebări, ei află cercul de interese a copilului, apoi încearcă de a-i găsi locurile slabe, precum și lipsa unuia din părinți din țară sau școală. Apoi ei încearcă să umple aceste probleme și să devină cel mai bun prieten pentru copil", spune Eugen Moraru, șef al Centrului pentru combaterea crimelor informatice a Inspectoratului Național de Investigații.

Anul trecut, oamenii legii au intentat nouă dosare pentru păstrarea şi difuzarea pornografiei infantile. În două cazuri, copiii au fost abuzaţi sexual.

Amintim că astăzi, 10 februarie, aproximativ 70 de ţări din întreaga lume marchează Ziua Siguranţei pe Internet.

Sursa: www.trm.md

Cuvinte cheie:

pericol , parinti , internet , copii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1778
Populația:
326 locuitori

Sobari este un sat din cadrul comunei Cremenciug, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Soroca și la 176 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 326 de oameni. Satul Sobari a fost menționat documentar în anul 1778.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.