Mergi spre compartimentul: Copiilor
05 martie 2015, 09:28 Copiilor views 6054
Cei mai buni studenţi moldoveni au primit Burse de Merit
05 martie 2015, 09:28 Copiilor views 6054

Cei mai buni studenţi moldoveni au primit Burse de Merit

50 de studenţi din 10 instituţii de învăţământ superior din Republica Moldova au intrat în posesia Burselor de Merit în valoare de 12 mii de lei fiecare. Studenţii au fost premiaţi în cadrul celei de-a XIX-a ediţii a Concurcului „Burse de Merit", care este organizat tradiţional de către Centrul de Informaţii Universitare, sub egida Consiliului Rectorilor din Moldova şi cu sprijinul financiar al BC Moldova Agroindbank şi companiei Orange Moldova, transmite IPN.

La concurs şi-au depus dosarele 257 de studenţi şi masteranzi, iar în urma evaluării dosarelor aplicate, cât şi a prestaţiei candidaţilor la un test de cultură generală, au fost desemnaţi câştigători 35 de studenţi din ultimul an de studiu şi 15 masteranzi.

Prezentă la ceremonia de decernare a premiilor, vicepreşedintele Parlamentului, Liliana Palihovici, a declarat că este onorată să se afle lângă cei mai buni 50 de studenţi şi i-a îndemnat pe tineri să nu părăsească ţara. „Concursul „Burse de Merit" este cel mai durabil proiect social din Republica Moldova şi vă felicit pentru aceasta. Mi-ar părea bine să atragem şi alte companii într-o iniţiativă asemănătoare. Republica Moldova are nevoie de tineri talentaţi, vă îndemn să fiţi activi şi să ajungeţi în viitorul apropiat în Cabinetul de miniştri şi în Parlament", a spus Liliana Palihovici.

Viceministrul educaţiei, Igor Grosu, a menţionat că Ministerul Educaţiei încearcă să promoveze tinerii cu performanţe şi a felicitat organizatorii că au oferit Burse de Merit studenţilor cu abilităţi polivalente şi activi civic. „Noi, ca potenţiali angajatori, vă aşteptăm la Ministerul Educaţiei cu drag pentru că avem nevoie de sânge proaspăt", a adăugat Igor Grosu.

Directorul Centrului de Informaţii Universitare, Angela Muşet, a spus că ediţia din acest an nu a dezamăgit organizatorii, iar calitatea dosarelor depuse şi cunoştinţele studenţilor sunt la un nivel foarte înalt. „Studenţii din Moldova dau dovadă de faptul că şi la noi în ţară se face carte, iar programul Burse de Merit ţine să-i aprecieze pentru efortul depus în procesul de studii şi pentru dorinţa de a-şi aprofunda cunoştinţele şi aptitudinile, prin implicarea în diverse activităţi extracurriculare", a subliniat Angela Muşet.

Pe parcursul celor nouăsprezece ediţii ale programului, peste 4500 de studenţi au participat la concurs, iar 1230 au primit Burse de Merit.

Partenerii media sunt Agenţia de presă IPN, Compania Teleradio-Moldova, Revista Săptămâna, publicaţiile Timpul şi Ziarul de Gardă.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

studenţi , bursa , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
1835 locuitori

Cuhureştii de Jos este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cuhureștii de Jos și Țipordei. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Florești și la 157 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1835 de oameni. Satul Cuhureştii de Jos a fost menționat documentar în anul 1437.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.