Mergi spre compartimentul: Copiilor
10 iunie 2015, 16:12 Copiilor views 8741
Au fost aprobate standardele minime de dotare a şcolilor cu mijloace TIC
Foto: facebook.com
10 iunie 2015, 16:12 Copiilor views 8741

Au fost aprobate standardele minime de dotare a şcolilor cu mijloace TIC

În fiecare gimnaziu şi liceu din ţară ar trebui să existe cel puţin 25 de calculatoare, în timp ce instituţiile care au doar clase primare ar trebui să dispună de 10 calculatoare. Prevederea se conţine în Standardele minime de dotare a şcolilor primare, gimnaziilor şi liceelor cu mijloace ale tehnologiilor informaţionale.

Documentul a fost aprobat marți, 9 iunie, la Colegiul Ministerului Educației.

Standardele mai prevăd că, cel puțin unul din două calculatoare trebuie să aibă mai puțin de cinci ani, iar instituțiile trebuie să asigure un raport de 1 calculator la 20 de elevi.

Standardele au fost elaborate în baza unui raport amplu de analiză a situației actuale în ceea ce privește dotările cu TIC din instituțiile de învățământ, a Planului-cadru pentru învățământul primar, gimnazial și liceal, precum și a curriculumului. În acest context, a fost analizată situația din 1079 de instituții de învățământ din toată țara.

Potrivit analizei, pentru atingerea standardelor minime propuse, ar urma să fie achiziționat un număr total de 11 mii 250 de calculatoare. Totodată, s-a constatat că, pentru menținerea standardelor propuse, instituțiile de învățământ ar trebui să aloce între 0,3 și 2% (în funcție de numărul de elevi) din bugetul anual pentru achiziționarea tehnicii de calcul.

Potrivit Ministerului Educației, standardele minime de dotare cu mijloace TIC a instituțiilor de învățământ general au titlu de recomandare.

Sursa: trm.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
325 locuitori

Bulbocii Noi este un sat din cadrul comunei Bulboci, raionul Soroca. Localitatea se află pe malul rîului Căinar, la 32 km de oraşul Soroca şi la 200 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 325 de oameni. Satul Bulbocii Noi a fost înființat în anul 1911.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.