Mergi spre compartimentul: Copiilor
15 iunie 2015, 15:50 Copiilor views 7063
În R. Moldova vor funcționa 70 de tabere de odihnă
Foto: facebook.com
15 iunie 2015, 15:50 Copiilor views 7063

În R. Moldova vor funcționa 70 de tabere de odihnă

În vara anului curent, în republică vor funcționa în jur de 70 de tabere de odihnă și cîteva tabere cu sejur de zi, informează NOI.md.

Pe lîngă cele peste 70 de tabere de odihnă, vor mai fi deschise tabere cu sejur de zi pentru copii cu vîrsta cuprinsă între șapte și 15 ani, în incinta instituțiilor de învățămînt sau în alte spații adaptate cerințelor sanitaro-igienice. Durata unui sejur în taberele cu finanțare publică va fi de 10-12 zile.

Beneficiarii biletelor la tabără vor fi copii cu vîrsta cuprinsă între șapte și 18 ani. Aceștia vor fi repartizați în grupe conform vîrstei, de cîte 20-25 de copii.

Copiii din familiile socialmente vulnerabile beneficiază de înlesniri la procurarea foilor în tabere de odihnă. De asemenea, de facilități se vor bucura și copiii care au obținut performanțe la studii sau sînt învingători la olimpiadele școlare și extrașcolare.

Toate taberele funcționează în temeiul autorizației sanitare și a permisului actualizat pentru fiecare schimb, eliberat de centrele teritoriale de medicină preventivă.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

vara , copii , tabără , Moldova , odihna

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1795
Populația:
1547 locuitori

Caterinovca este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţi: Sadchi și Caterinovca. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Camenca și la 129 km de Chișinău. Populaţia satului Caterinovca alcătuia 1547 de oameni în anul 2012. Satul Caterinovca a fost menționat documentar în anul 1795.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.