Mergi spre compartimentul: Copiilor
11 august 2015, 11:51 Copiilor views 7946
În acest an sînt mai mulţi elevi în clasa întîi
11 august 2015, 11:51 Copiilor views 7946

În acest an sînt mai mulţi elevi în clasa întîi

Şcolile din Chişinău au fost luate cu asalt de părinţii care şi-au înmatriculat copiii în clasa întâi.

Dacă anii trecuţi dascălii reuşeau cu greu să completeze cu elevi măcar două clase, atunci anul acesta, în unele instituţii, se vor deschide clase suplimentare.

Conducerea Direcţiei Educaţie susţine că fenomenul este cauzat de migraţia familiilor de la sate, la oraş.

La liceul "Liviu Deleanu" din sectorul Buiucani al Capitalei vor fi deschise cinci clase pentru picii care vin în clasa întâi. Administraţia instituţiei spune că o asemenea situaţie nu s-a mai înregistrat în şcoala lor de mai bine de un deceniu.

"Datorită numărului mare de solicitări din partea părinţilor am solicitat să deschidem o clasă suplimentară din clasa întâi. Putem oferi spaţiu pentru deschiderea clasei. Cadru didactic calificat dispunem de mobilierul necesar", a spus directorul interimar, Liceul "Liviu Deleanu", Svetlana Lisnic.

Un număr mare de solicitări s-a înregistrat şi în alte cinci şcoli din Capitală.

"Au fost planificate pentru deschidere în anul 2015 - 2016, 317 clase de a întâia. Şcoala primară 83, liceele "Grigore Vieru", "Petru Movilă", "Liviu Deleanu", "Mihail Sadoveanu", a zis şeful-adjunct, Direcţia municipală Educaţie, Tineret şi Sport, Valentina Cujbă.

Conducerea Direcţiei municipale Educaţie spune că, în acest context, vor fi angajaţi mai mulţi profesori.

"Este o veste bună pentru cadrele didactice care aşteaptă să beneficieze de un loc de muncă. Avem spaţii suficiente", a adăugat şeful-adjunct, Direcţia municipală Educaţie, Tineret şi Sport, Valentina Cujbă.

Responsabilii susţin că fenomenul se datorează migraţiei. Tot mai multe familii se mut cu traiul de la sate în Capitală.

Astfel, dacă în Chişinău numărul elevilor creşte, atunci în provincii scade.

Admiterea în clasa întâi se va încheia pe 20 august.

Sursa: www.prime.md

Cuvinte cheie:

scoala , elevi , admitere , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1463
Populația:
1596 locuitori

Arioneşti este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Arioneşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Arioneşti este situat la o distanţă de 27 km de oraşul Donduşeni şi la 217 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1596 de oameni. Satul Arioneşti este atestat documentar în anul 1463.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.