Mergi spre compartimentul: Copiilor
22 octombrie 2015, 10:35 Copiilor views 6280
Migranţii ar putea prezenta acte în grija cui îşi lasă copiii
22 octombrie 2015, 10:35 Copiilor views 6280

Migranţii ar putea prezenta acte în grija cui îşi lasă copiii

Moldovenii care pleacă la muncă peste hotare ar putea fi obligaţi să prezinte, la punctul de trecere a frontierei, un act în care să fie indicat în grija cui şi-au lăsat acasă copiii.

La rândul lor, autorităţile vamale vor avea la dispoziţie trei zile pentru a informa Primăria din localitatea respectivă. Reglementările se conţin într-un proiect de modificare a legii privind protecţia specială a copiilor aflaţi în situaţie de risc și a celor separați de părinți. Iniţiativa aparţine deputaţilor PCRM şi a fost avizată pozitiv de Comisia parlamentară economie, buget şi finanţe.

„Datorită noului sistem, noi vom avea toată informaţia despre copiii a căror părinţi sunt peste hotare. Ne dăm foarte bine seama că va fi o procedură mai complicată, dar este necesară. Atunci când Primăria anunţă dispariţia unui copil după cinci zile de la constatarea acestui fapt, în tot acest răstimp se poate întâmpla orice", subliniază deputata Elena Bondarenco.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

frontiera , copii , parinti , munca , migratie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1402
Populația:
2102 locuitori

Raşcov este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Iantarnoe, Slobozia-Raşcov și Raşcov. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Camenca și la 136 km de Chișinău. Populaţia satului Raşcov alcătuia 2102 oameni în anul 2011. Satul Rașcov a fost menționat documentar în anul 1402.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.