Mergi spre compartimentul: Copiilor
23 octombrie 2015, 11:45 Copiilor views 6495
Copiii, îndemnaţi să identifice soluţii pentru problemele din trafic
23 octombrie 2015, 11:45 Copiilor views 6495

Copiii, îndemnaţi să identifice soluţii pentru problemele din trafic

Zece minute de educaţie rutieră pe zi îţi salvează viaţa. Sub acest generic se desfăşoară un concurs de proiecte propus de elevi. Copiii trebuie să identifice soluţii pentru problemele din trafic.

Fie că e vorba de un joc pe calculator sau un parc special pentru biciclişti, copii vor trebuie să propună proiecte de soluționare a riscurilor.

„Riscurile sunt foarte mari în cazul copiilor, de exemplu chiar în preajma Liceului „Spiru Haret" avem multe treceri de pietoni şi mulți nu cunosc regulile şi noi, astfel, dorim să-i informăm; vreau să fac ceva pentru copii, pentru mine însumi şi pentru tot Chișinăul pentru că trebuie să avem mare atenție pe drum", sunt câteva dintre părerile tinerilor.

Cele mai bune proiecte din fiecare instituţie vor fi finanţate cu câte 20 de mii de lei. Totodată, elevii care au dat dovadă de creativitate, vor fi premiaţi cu sume băneşti în valoare de peste cinci mii de lei. La etapa iniţială au fost selectate șase licee din toată ţara care sunt în zona de risc.

Doritorii pot depune dosarele până pe 15 decembrie. Proiectele câștigătoare vor fi implementate până la sfârșitul anului viitor.

Proiectul „REPEMOL" este finanțat de Agenţia Elvețiană pentru Dezvoltare şi Cooperare în colaborare cu Inspectoratul General de Poliţie. Conform statisticilor, în primele nouă luni în accidente rutiere au decedat 12 copii, iar peste 200 de minori au suferit diverse traume.

Sursa: trm.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1629
Populația:
948 locuitori

Voloave este un sat din cadrul comunei Parcani, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Soroca și la 154 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 948 de oameni. Satul Voloave a fost menționat documentar în anul 1629.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.