Mergi spre compartimentul: Copiilor
29 octombrie 2015, 14:38 Copiilor views 7046
Căminele studenţeşti vor fi transformate în cămine de tip hotel (Video)
29 octombrie 2015, 14:38 Copiilor views 7046

Căminele studenţeşti vor fi transformate în cămine de tip hotel (Video)

În cel mult patru ani, căminele studenţeşti de la Universitatea de Stat din Moldova (USM) vor fi toate renovate. Asigurările vin din partea administraţiei universităţii care în ultimii doi ani a început reparaţia acestora şi transformarea lor în cămine de tip hotel.

Acum câţiva ani aproape toate căminele Universităţii de Stat arătau izbitor de diferit.

„Suntem câte două fete în cameră, avem o baie la două odăi, sunt condiții foarte bune. La gazda prețurile sunt mult mai mari", a menționat Iulia Murgun, studentă.

„În comparație cu celelalte cămine este bine, învățam mai bine și productivitatea este mai înaltă", a afirmat Anastasia Negară, studentă.

Să vadă noile condiţii au venit şi membrii Biroului executiv al Federaţiei Sindicale de Educaţie. „Ne interesează cum sunt studenții, condițiile sunt ca acasă. Studenților le rămâne doar să învețe", a declarat Dumitru Ivanov, președintele Federației Sindicale a Educației.

Ulterior, membrii de sindicat au mers la USM unde au organizat o şedinţă de lucru împreună cu administraţia, dar şi cu studenţii din comitetul sindical. S-a vorbit şi aici despre situaţia din căminele universităţii. „Nu toate căminele noastre până la momentul actual sunt renovate și de aceea sunt multe persoane care vin din localități și cred că privesc filme, cred că aici în cămine sunt condiții de cinci stele, dar când vad care-i situația pleacă la gazdă", a afirmat Ghenadie Baiaș, vicepreședinte al comitetul sindical al Facultății de Drept.

Vor fi şi condiţii de cinci stele în cămine, doar că studenţii mai au de aşteptat câţiva ani. Rectorul universităţii dă asigurări că în 2019 toate căminele vor fi de nerecunoscut. „Vom avea 2200 de locuri și dacă să vorbim despre calitatea lor, căminul 16 are nivelul de trei stele, 10, 11, 12 13, vor avea nivelul de patru stele, iar campusul Tighina va avea cinci stele", a menționat Gheorghe Ciocanu, rector Universitatea de Stat.

Pentru un loc în căminele renovate, studenţii de la USM plătesc 500 de lei pe lună. Universitatea de Stat are 16 cămine, cinci dintre ele vor fi demolate pentru că se află într-o stare prea proastă iar restul sunt în proces de renovare.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

hotel , universitatea , cămin

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
82 locuitori

Pălăria este un sat din cadrul comunei Ţambula, raionul Sîngerei. Satul are o suprafaţă de circa 0.53 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 4.30 km. Satul Pălăria se află la 24 km de orașul Sîngerei și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 82 de oameni. Satul Pălăria a fost fondat în anul 1913.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.