Mergi spre compartimentul: Copiilor
14 decembrie 2015, 14:32 Copiilor views 5875
Circa 30 de grupe noi în grădiniţele din Chişinău
14 decembrie 2015, 14:32 Copiilor views 5875

Circa 30 de grupe noi în grădiniţele din Chişinău

Circa 30 de grupe noi au fost deschise pe parcursul anului curent în grădiniţele din municipiul Chişinău. Numărul total de grupe noi deschise din anul 2008 şi până în prezent ajunge la circa 250.

Şefa Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb, a declarat, la şedinţa de luni de la Primărie, că în aceeaşi perioadă, din 2008 şi până în prezent, au fost redeschise 11 grădiniţe ale căror sedii au fost utilizate anterior drept şcoli sau au fost date în locaţiune agenţilor economici.

Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb a menţionat că cea mai recentă instituţie de învăţământ preşcolar redeschisă este Grădiniţa nr. 13 „Licurici" din strada Romană. Aceasta a fost inaugurată săptămâna trecută după reparaţie capitală, iar de astăzi aici activează 4 grupe de copii a câte 25 de locuri, inclusiv 2 grupe de creşă. Costul lucrărilor de renovare, dar şi achiziţionarea utilajului şi a mobilierului este de circa 2 milioane de lei, bani alocaţi din bugetul municipal. În anul viitor, lucrările de reparaţie în această instituţie vor continua pentru a putea majora numărul de grupe până la 12.

În prezent, în municipiul Chişinău activează 247 de grădiniţe.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

grădiniţa , copii , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1803
Populația:
1295 locuitori

Voloviţa este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Voloviţa și Alexandru cel Bun. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Soroca și la 149 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1295 de oameni. Satul Volovița a fost menționat documentar în anul 1803.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.