Mergi spre compartimentul: Copiilor
11 mai 2016, 11:15 Copiilor views 5870
În Moldova va avea loc săptămîna „Bucuria în mișcare”
11 mai 2016, 11:15 Copiilor views 5870

În Moldova va avea loc săptămîna „Bucuria în mișcare”

În perioada 16-22 mai la Chișinău va avea loc prima ediție a evenimentului „Bucurie în Mișcare 2016”.

După cum au relatat pentru agenția „INFOTAG” organizatorii, evenimentul va fi desfășurat de către compania Kaufland. În cadrul evenimentului în 10 grădinițe și școli din Chișinău vor fi organizate jocuri și concursuri cu premii pentru copii de la 4 până la 10 ani. Participanții vor avea parte de diverse concursuri de echipă, competiții sărituri în saci, competiții de tir cu arcul și badminton pentru copii.

Se va încheia săptămâna cu un festival organizat în parcul Dendrariu, unde vor fi amenajate câteva zone de agrement pentru copii și adulţi, spre exemplu „Caravana de jocuri” pentru copii de la 4 la 10 ani, jocuri sportive și concursuri pentru copii de la 11 la 18 ani, zona prezentărilor sportive, precum și o scenă muzicală și zona de odihnă pentru toți cei prezenți la eveniment. Intrarea la festival este liberă.

Pe lângă obiectivul de a aduce oamenii mai aproape prin sport și mișcare, scopul acestui eveniment este de a susține 10 liceeni cu performanțe deosebite din Moldova care vor reprezenta țara la cel mai important eveniment destinat performanțelor în educație din România – „Creatori de viitor - Champions United”.

Pe 10 mai țările membre ale Organizației Mondiale a Sănătății sărbătoresc Zilele Europene ale mișcării. Aproximativ 56% din cetățenii Republicii Moldova suferă de exces de greutate, iar 23% din cetățeni suferă de obezitate. În acest context Ministerul Sănătății comunică despre faptul că în Moldova va avea lor un șir de evenimente informative cu privire la beneficiile mișcării și alimentației sănătoase, cu scopul de a preveni obezitatea.

 

Sursa: www.infotag.md

Cuvinte cheie:

copii , eveniment , miscare , bucurie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1896
Populația:
155 locuitori

Marchet este un sat din cadrul comunei Pogăneşti, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 56 km de orașul Hîncești și la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 155 de oameni. Satul Marchet a fost menționat documentar în anul 1896.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.