Mergi spre compartimentul: Copiilor
13 decembrie 2017, 11:00 Copiilor views 5808
Uniformele ar putea fi reintroduse în şcoli
13 decembrie 2017, 11:00 Copiilor views 5808

Uniformele ar putea fi reintroduse în şcoli

Uniformele ar putea fi reintroduse în şcolile din ţară. O iniţiativă în acest sens va veni din partea Ministerului Educaţiei, după ce, conform sondajului IMAS, peste 85 la sută dintre participanţi au declarat că susţin această iniţiativă.

"Nu este vorba de revenirea la idealurile care au existat pe timpul Uniunii Sovietice, cînd o singură uniformă să fie pentru toate şcolile. În Republica Moldova există deja o asemenea practică în unele licee, care stabilesc autonom o anumită uniformă şcolară pentru elevi. O asemenea practică, cunoaştem foarte bine că există în mai multe state din occident", a declarat purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gămurari.

Uniforma şcolară nu este obligatorie în Republica Moldova.

Cu toate acestea, în mai multe instituţii, la decizia administraţiei, elevii poartă ţinute la fel.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

elevi , uniforma

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1642
Populația:
138 locuitori

Boroseni este un sat în componenţa comunei Elizavetovca, raionul Donduşeni. Suprafaţa satului este de 5 km pătraţi. Satul Boroseni este situat la o distanţă de 15 km de oraşul Donduşeni şi la 224 km de Chișinău.  Populaţia satului constituie 138 de oameni. Prima menţiune documentară a satului Boroseni datează din 7 aprilie 1642.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.