Mergi spre compartimentul: Copiilor
11 iulie 2013, 15:41 Muzică views 10386
11 iulie 2013, 15:41 Muzică views 10386

Posturile TV și radio vor difuza 30 % din timp producții muzicale autohtone


Foto: moldovenii.md

Posturile TV și radio urmeaza să difuzeze 30 % din muzica autohtonă, nu 20 %, cum era pînă acum. Decizia a fost luata de membrii Consiliului Coordonator al Audiovizualului. CCA a dispus ca aceste 30% să fie repartizate pe întreg parcursul zilei, informează tv7.md.

Totuși, Consiliul nu a îndeplinit cererea venită din partea Uniunii interpreţilor, care au cerut ca ponderea muzicii autohtone difuzate să fie de 50%.

Amintim că anterior, Curtea de Apel Chişinău a suspendat decizia CCA din 2007, care a obligat radiodifuzorii să pună pe post produse media autohtone în proporţie de 30 %. O jumătate din această cotă urma să revină emisiunilor în limba moldovenească. Instanţa a fost sesizată de 13 posturi de radio şi TV care consideră că CCA şi-a depăşit atribuţiile.

Cuvinte cheie:

televiziune , muzica , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1623
Populația:
71 locuitori

Rogojeni este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Din componenţa comunei face parte și loc. stația de cale ferată Rogojeni. Satul Rogojeni se află la o distanță de 35 km de orașul Șoldănești și la 100 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 71 de oameni. Prima atestare documentară a satului Rogojeni datează din anul 1623.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.