02 decembrie 2013, 12:32 Realitatea moldovenească views 6904
02 decembrie 2013, 12:32 Realitatea moldovenească views 6904

Undă verde pentru vinurile moldovenești pe piața UE

Foto: jurnal.md

De la 1 ianuarie 2014, vinurile moldoveneşti nu vor mai avea niciun obstacol pentru a ajunge pe piaţa Uniunii Europene. Declaraţia aparţine premierului Iurie Leancă şi a fost făcută la festivitatea organizată cu ocazia Zilei Lucrătorului din Agricultură.

Deşi fermierii au anunţat anterior că vor boicota evenimentul, fiind supăraţi că autorităţile nu-i ajută, totuşi sala a fost plină. Cei drept, mulţi dintre cei prezenţi erau funcţionari.

Premierul susţine că vinurile noastre au fost înalt apreciate la summitul de la Vilnius de către oficialii europeni. Iurie Leancă a declarat că dezvoltarea rurală şi agricultura sînt printre priorităţile Guvernului actual. Aşa că începînd de anul viitor, TVA-ul va fi micşorat de la 20 la 8 la sută, iar subvenţiile vor fi majorate.

Prim-ministrul a venit şi cu o precizare referitoare la temerea agriculturilor că odată cu liberalizarea comerţului cu UE, piaţa noastră va fi invadată cu produse din import.

„Vă informez pentru a respinge declarațiile unor politicieni din opoziție precum că liberalizarea comerțului cu UE va distruge agricultura moldovenească. Nu accept asemenea declarații apocaliptice deoarece agricultura noastră are un imens potențial", a declarat Leancă.

Sursa: jurnal.md

Cuvinte cheie:

vin , Moldova , UE

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
6021 locuitori

Colibaşi este un sat şi comună din raionul Cahul. Colibaşi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Cahul și la 225 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 6021 de oameni. Satul Colibași a fost menționat documentar în anul 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.