10 decembrie 2013, 15:22 Realitatea moldovenească views 168293
10 decembrie 2013, 15:22 Realitatea moldovenească views 168293

Şcolile moldoveneşti din Transnistria vor fi obligate să plătească impozite administraţiei de la Tiraspol

Foto: prime.md

Administraţia de la Tiraspol obligă şcolile moldovenești din stînga Nistrului să achite impozite. Decizia e contestată de către directorii celor şase instituţii de învăţămînt. Autorităţile de la Chişinău spun că discută cu Tiraspolul şi promit că nu vor admite perturbarea activităţilor educaţionale ale acestor şcoli.

Directorii a şase şcoli au primit repetat înştiinţări de la administraţia din stînga Nistrului despre faptul că trebuie să plătească impozite.

"Cu toate că noi nu ne subordonăm lor, dar ne subordonăm Ministerului Educaţiei, salariile le primim de acolo, toate impozitele le achităm acolo ei, din numele procurorului au trimis scrisorile astea. Noi avem de gînd să activăm, ministerul reintegrării e la curent, ei deacuma au făcut declaraţii ministerului de externe a Rusiei, organismelor internaţionale”, susţine directorul adjunct al liceului "Lucian Blaga", Tatiana Andrieş.

Autorităţile de la Chişinău au avut o şedinţă cu administraţia liceului teoretic "Lucian Blaga", iar Tiraspolului i s-a solicitat să se abţină de la acţiuni unilaterale îndreptate împotriva şcolilor moldovenești.

Sursa: prime.md

Cuvinte cheie:

scoala , Transnistria , impozit

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1517
Populația:
3585 locuitori

Şerpeni este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Şerpeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Şerpeni este situat la o distanţă de 25 km de oraşul Anenii Noi şi la 57 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3585 de oameni. Prima atestare documentară a localităţii datează dina nul 1517.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.