26 decembrie 2013, 10:17 Realitatea moldovenească views 8471
26 decembrie 2013, 10:17 Realitatea moldovenească views 8471

Primul grup de moldoveni prinși în mijlocul unui război în Sudanul de Sud s-a întors în ţară


Foto: gzt.md

Primul grup de moldoveni care au rămas blocaţi mai multe zile în Sudanul de Sud a aterizat miercuri seara, pe Aeroportul internaţional Chişinău. Este vorba de 74 angajaţi ai Companiei Ascom Group. Joi, din Kenya vor porni spre Chişinău ceilalţi 30 de cetăţeni moldoveni. Aceştia lucrează de mai mult timp la o exploataţie petrolieră din Sudanul de Sud.

"Se deplasează spre casă 74 de angajaţi, urmînd să aterizeze aproximativ la ora 24.00. Alţi 30 de angajaţi urmează să ajungă joi, la ora 08.00 vor pleca spre casă din Kenia. Sînt cîteva focare de luptă, dar să dau o apreciere a situaţiei în Sudanul de Sud nu pot. Stuaţia este destul de dificilă", a declarat coordonatorul de proiect ASCOM GROUP Vitalie Diaconu.

Acum 11 zile, Sudanul de Sud a fost cuprins de violenţe, care ar putea degenera într-un război civil. Conflictul s-a declanşat între susţinătorii actualului preşedinte Salva Kiir şi ai fostului vicepreşedinte Riek Mashar. Acesta din urmă este acuzat că ar fi pus la cale o lovitură de stat. Din cauza conflictului, peste 80 de mii de oameni s-au refugiat pe teritoriul misiunilor ONU din statul african.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

Sudan , moldovenii , război

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1930
Populația:
1100 locuitori

Cremenciug este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Cremenciug este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Căușeni și la 90 km de Chișinău. Populaţia satului Cremenciug alcătuia 1 100 de locuitori în anul 1989. Satul Cremenciug a fost întemeiat în anul 1930.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.