28 decembrie 2013, 11:30 Realitatea moldovenească views 11582
28 decembrie 2013, 11:30 Realitatea moldovenească views 11582

Toţi moldovenii care munceau în Sudanul de Sud au revenit în ţară


Foto: pbworks.com

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene informează că, astăzi, 27 decembrie, a revenit în ţară ultimul grup de cetăţeni moldoveni, din cele 105 persoane care se aflau la muncă în Sudanul de Sud. Revenirea în siguranţă pe teritoriul Republicii Moldova a fost posibilă datorită acţiunilor conjugate ale Ministerului Afacerilor Externe de la Chişinău, Ministerului de Externe al României (Departamentul Consular, Ambasadele României în Republica Sudan şi Republica Kenya), Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Sudan, Ministerului Afacerilor Externe şi Comerţului Internaţional al Republicii Kenya şi reprezentanţilor Companiei ASCOM-GRUP din Moldova. Cetăţenii moldoveni au fost evacuaţi din regiunile Sudanului de Sud în legătură cu conflictul armat declanşat la mijlocul lunii curente între forţele armate sudaneze şi grupurile insurgente. Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene adresează mulţumiri tuturor celor care au contribuit la revenirea în ţară a cetăţenilor Republicii Moldova.

Sursa: trm.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1430
Populația:
1402 locuitori

Bieşti este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cihoreni, Slobozia-Hodorogea și Bieşti. Localitatea se află la distanța de 25 km de oraşul Orhei şi la 72 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1402 oameni. Satul Biești a fost menționat documentar în anul 1430.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.