29 ianuarie 2014, 14:30 Realitatea moldovenească views 13072
Radojko Bogojevic: Vom încerca să identificăm un statut pentru partea trasnsnistreană
Foto: trm.md
29 ianuarie 2014, 14:30 Realitatea moldovenească views 13072

Radojko Bogojevic: Vom încerca să identificăm un statut pentru partea trasnsnistreană

Reprezentantul special al preşedintelui în exerciţiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, ambasadorul Radojko Bogojevic, susţine că pe parcursul mandatului său de doi ani va face tot posibilul pentru a menţine viabile negocierile în formatul „5+2”. Declaraţia a fost făcută în cadrul unui briefing susţinut la Chişinău cu vicepremierul pentru Reitegrare, Eugen Carpov.

„În acest mandat, de doi ani, voi încerca să ajut oamenii de pe ambele ale Nistrului, de a realiza mai multe lucruri în acest sens. Obiectivele mandatului meu sînt foarte clare: de a păstrarea consensul, dialogul politic dintre Chișinău și Tiraspol, de a respecta integritatea teritorială a Moldovei, de a menține pacea. Vom încerca să identificăm o posibilitate pentru a găsi un statut pentru partea transnistreană”, a spus Radojko Bogojevic.

Reprezentantul special al preşedintelui în exerciţiu al OSCE întreprinde este, în perioada 27 - 30 ianuarie, în vizită la Chişinău şi Tiraspol. Ambasadorul Bogojevic are programate întrevederi cu șeful statului, Nicolae Timofti, cu negociatorul principal din partea Moldovei, Eugen Carpov. Totodată, reprezentantul OSCE urmează să aibă o întrevedere cu speakerul Igor Corman, precum și cu reprezentanții societății civile. 

La Tiraspol, ambasadorul Bogojevic se va întîlni cu liderul transnistrean, Evghenii Șevciuk, și negociatorul principal din partea Transnistriei, Nina Ștanschi.

Prima rundă din acest an în formatul „5+2” este programată pentru sfîrşitul lunii februarie curent.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Transnistria , formatul "5+2" , OSCE

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
288 locuitori

Comarovca este un sat din cadrul comunei Natalievca, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Fălești și la 125 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 288 de oameni. Satul Comarovca a fost întemeiat în anul 1913.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.