04 februarie 2014, 12:11 Realitatea moldovenească views 5285
Încrederea moldovenilor în poliţie este în creştere
Foto: moldpres.md
04 februarie 2014, 12:11 Realitatea moldovenească views 5285

Încrederea moldovenilor în poliţie este în creştere

Încrederea moldovenilor în poliţie a crescut la finele anului trecut. Aproape jumătate dintre aceştia sînt mulţumiţi de activitatea structurii respective. Datele au fost colectate în cadrul unui sondaj de opinie realizat de Institutul de Politici Publice (IPP) în perioada noiembrie-decembrie 2013 şi făcute publice astăzi, relatează MOLDPRES.

Potrivit directorul executiv al IPP, Arcadie Barbăroşie, scopul acestui sondaj a fost de a măsura impactul reformelor Ministerului Afacerilor Interne asupra publicului. „Dorim să cunoaştem aşteptările cetăţenilor privind ordinea publică, prevenirea şi combaterea criminalităţii şi problemele cu care oamenii se confruntă”, a declarat Barbăroşie.

Conform datelor sondajului, cea mai mare încredere populaţia o are în pompieri şi salvatori (80%), iar la polul opus se află carabinierii şi poliţia de frontieră (45%).

Mai mult de jumătate dintre respondenţi au declarat că ştiu despre reforma MAI, însă sînt sceptici că aceasta va avea rezultate pozitive. Totodată, moldovenii consideră că cea mai mare problemă a poliţiei este corupţia.

Ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean, a declarat că în urma consultării acestor cifre eforturile se vor canaliza pe două priorităţi. „Ne vom strădui să îmbunătăţim condiţiile de muncă ale poliţiştilor şi să luptăm în continuare cu flagelul corupţiei”, a menţionat Recean.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1212 respondenţi, cu vîrsta de peste 18 ani, din diferite localităţi ale ţării şi finanţat de Ambasada Statelor Unite ale Americii la Chişinău.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

moldovenii , politia , securitate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1613
Populația:
2253 locuitori

Văratic este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Văratic este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la 27 km de orașul Rîșcani și la 207 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2253 de oameni. Satul Văratic a fost menționat documentar în anul 1613.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.