05 februarie 2014, 12:01 Realitatea moldovenească views 9809
Pescarii, avertizaţi despre pericolul aflării pe gheaţă
Foto: trm.md
05 februarie 2014, 12:01 Realitatea moldovenească views 9809

Pescarii, avertizaţi despre pericolul aflării pe gheaţă

Rîul Nistru este îngheţat, iar stratul de gheaţă ajunge pînă la 20 de centimetri. Pasiunea pescarilor nu este, însă, împiedicată de vremea geroasă. Odată cu înştiinţarea meteorologilor că, în următoarele zile, se aşteaptă temperaturi ridicate, Direcţia Situaţii Excepţionale are obligaţia de a-i avertiza pe cei care se aventurează să meargă la pescuit, transmite Mesager.

În oraşul Soroca, peste 50 de pescari amatori vin zilnic la rîul Nistru. Prind la copcă, deşi gerul pişca de-a binelea. Pescarii, asumîndu-şi riscul la care sunt supuşi în asemenea cazuri, nu vor să renunţe la pasiunea lor. Pe de altă parte, chiar dacă temperaturile de afară au coborît pînă la minus 25 de grade Celsius, nu toate porţiunile rîului sunt îngheţate.

Salvatorii atenţionează că, în asemenea condiţii, pescuitul la copcă este foarte periculos. Totuși, în acest sezon, nu s-a înregistrat niciun caz de înec, precizează ei.

Anul trecut, un băiat de nouă ani din satul Cosăuţi a fost salvat de la înec, în timp ce vroia sa-şi salveze cîinele căzut sub gheaţă.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Moldova , riuri , meteo

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1599
Populația:
3238 locuitori

Bădiceni este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Grigorăuca și Bădiceni. Localitatea este situată la distanța de 20 km de oraşul Soroca şi la 182 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3238 de oameni. Satul Bădiceni a fost menționat documentar în anul 1599.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.