14 februarie 2014, 16:01 Realitatea moldovenească views 10662
Mai multe drumuri naţionale vor fi reabilitate în următorii ani
14 februarie 2014, 16:01 Realitatea moldovenească views 10662

Mai multe drumuri naţionale vor fi reabilitate în următorii ani

Mai multe drumuri naţionale vor fi reabilitate pînă în anul 2016. Proiectul de lege privind declararea utilităţii publice de interes naţional a lucrărilor de reabilitare, modernizare şi extindere a drumurilor naţionale a fost adoptat astăzi în prima lectură de Parlament, relatează MOLDPRES.

Drumurile care urmează a fi reparate sînt Soroca - Arioneşti - Moghiliov Podolski (Ucraina), Bălţi - Şoldăneşti - Rîbniţa, Bălţi - Făleşti - Sculeni, Rezina - Orhei -Călăraşi, Anenii Noi - Căuşeni - Ştefan Vodă - frontiera cu Ucraina, Hînceşti -Lăpuşna - M1, Hînceşti - Leova - Cahul - Slobozia Mare.

Pentru reparaţia a cinci din cele şapte drumuri BERD şi BEI vor acorda aproximativ 183 de milioane de euro. Alte două drumuri vor fi reabilitate din resursele bugetului de stat. În acest scop vor fi alocate 380 mln de lei.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

drum , Moldova , reconstrucţie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1431
Populația:
499 locuitori

Lupa-Recea este un sat din cadrul comunei Codreanca, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Strășeni și la 49 km de Chișinău. Satul Lupa-Recea a fost menționat documentar în anul 1431. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 499 de oameni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.