13 martie 2014, 09:37 Realitatea moldovenească views 8753
În R. Moldova votarea în baza paşapoartelor de tip sovietic va fi interzisă
Foto: moldpres.md
13 martie 2014, 09:37 Realitatea moldovenească views 8753

În R. Moldova votarea în baza paşapoartelor de tip sovietic va fi interzisă

Votarea în baza paşapoartelor de tip sovietic va fi interzisă. Asta după ce astăzi Guvernul a aprobat un proiect de lege care prevede excluderea din Codul Electoral a prevederii care permite votarea în baza acestui tip de paşaport, comunică MOLDPRES.

Proiectul ar urma să intre în vigoare la 1 septembrie 2014. Pe de altă parte, tot astăzi Guvernul a aprobat un proiect de lege care prevede că deţinătorii de paşapoarte de tip sovietic vor putea obţine buletine de identitate gratuit, pînă la data de 1 septembrie 2014.

Dacă nu au intervenit schimbări în datele titularului, acesta va putea schimba paşaportul de tip sovietic fără prezentarea obligatorie a certificatelor de stare civilă. Certificatul pentru constatarea grupei sangvine se va obţine gratuit.

În cazul persoanelor grav bolnave şi imobilizate, schimbarea paşapoartelor de tip sovietic va avea loc cu ajutorul oficiilor mobile, care se vor deplasa la domiciliul solicitantului.

La 1 iulie 2013 în Republica Moldova erau înregistraţi circa 220 de mii de deţinători ai paşapoartelor de tip sovietic, notează MOLDPRES.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

pasaport , URSS , alegeri , Codul Electoral

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
1113 locuitori

Horodca este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Horodca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 34 km de orașul Ialoveni și la 47 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1113 oameni. Satul Horodca a fost menționat documentar în anul 1443.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.