14 martie 2014, 10:00 Realitatea moldovenească views 11235
În 2015 Festivalul „Mărţişor” va avea un nou concept
Foto: wordpress.com
14 martie 2014, 10:00 Realitatea moldovenească views 11235

În 2015 Festivalul „Mărţişor” va avea un nou concept

Următoarea ediţie a Festivalului Internaţional „Mărţişor” va avea un nou concept. Într-o conferinţă de presă, la care au fost prezentate astăzi bilanţurile celei de-a 48-a ediţii a Festivalului, ministrul Culturii Monica Babuc a declarat că va fi anunţat un concurs al tinerilor regizori pentru elaborarea acestui concept, relatează MOLDPRES.

În perioada de desfăşurare a Festivalului Internaţional de Muzică „Mărţişor-2014”, a afirmat Monica Babuc, Ministerul Culturii a organizat în total pe ţară 49 de spectacole muzicale, dintre care 28 la Chişinău, iar 21 de concerte - în 15 raioane ale ţării, inclusiv două la Tiraspol.

Potrivit ministrului, numărul total de spectatori a fost de 31520, dintre care 21950 de persoane au participat la spectacolele muzicale din capitală şi 9570 – la concertele din teritoriu.

„Festivalul a fost unul de succes. În faţa publicului autohton au evoluat conaţionalii noştri care strălucesc pe cele mai importante scene ale lumii - soprana Valentina Naforniţă, violonistul Ilian Gîrneţ, Ansamblul naţional de dansuri populare „Joc”, orchestra simfonică a Companiei „Teleradio-Moldova” condusă de Gheorghe Mustea, alte colective, precum şi renumite formaţii şi artişti din afara ţării”, a menţionat ministrul Culturii.

De un deosebit succes s-au bucurat Kiev Balet Modern sub conducerea lui Radu Poclitaru, care a prezentat spectacolul „Lacul lebedelor” de P. I. Ceaikovski, formaţia „Holograf” din România, grupul de dansatori compus din persoane cu dizabilităţi „China Disabled People ’s Performing Art Troupe” din Republica Populară Chineză, care a prezentat două concerte inedite, Ansamblul „Sukhishvili” din Georgia ş.a.

„În anul curent pentru prima dată în cadrul festivalului au fost incluse colective artistice din teritoriu, care au evoluat pe scena Teatrului de revistă „Ginta Latină”, a precizat ministrul Monica Babuc.

Bugetul Festivalului a constituit un milion 600 de mii de lei.

Cuvinte cheie:

Festival , Martisor , sarbatoare , tradiții

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1622
Populația:
1203 locuitori

Chirianca este un sat şi comună din raionul Străşeni. Chirianca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Strășeni și la 42 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1203 oameni. Satul Chirianca a fost menționat documentar în anul 1622.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.