19 martie 2014, 10:45 Realitatea moldovenească views 7585
Moldovenii pot obţine burse de studii în Franţa
Foto: lefigaro.fr
19 martie 2014, 10:45 Realitatea moldovenească views 7585

Moldovenii pot obţine burse de studii în Franţa

Guvernul Franţei a oferit pentru anul academic 2014-2015 douăzeci de burse de studii de masterat şi doctorat cetăţenilor Republicii Moldova, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ambasadei Franţei în R. Moldova, bursa de studii de masterat este acordată tuturor studenţilor care au absolvit masteratul sau sînt în primul an la acest nivel de formare. De regulă, această bursă este alocată candidaţilor pentru o perioadă de nouă luni.

Bursa de studii de doctorat este oferită pentru o perioadă de 15 luni, repartizate pe durata a trei ani de cercetare, pentru realizarea unei teze în cotutelă, cu susţinerea unui coordonator ştiinţific din Republica Moldova şi a altuia din Franţa.

Bursa Guvernului francez include o alocaţie lunară de subzistenţă în valoare de 767 de euro, o acoperire a cheltuielilor de înscriere universitară în valoare de 6 100 de euro pe an, asigurare socială franceză şi acces prioritar la căminele universitare. Cheltuielile legate de deplasare în Franţa vor fi acoperite de beneficiarii burselor.

Pentru depunerea dosarului candidatul trebuie, în particular, să fie titular al unei diplome de studii superioare recunoscută de Republica Moldova, să cunoască limba franceză şi să fie înscris sau în curs de înscriere la următorul an de studii la unul din nivelurile de formare vizate.

Dosarul poate fi depus pînă la 31 martie 2014.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

bursa , moldovenii , Franta , studii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
4 locuitori

Voitovca este un sat din cadrul comunei Cuzmin din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Camenca și la 163 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2012, populaţia localității constituia 4 oameni. Satul Voitovca a fost înființat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.