23 septembrie 2011, 16:33 Realitatea moldovenească views 4732
23 septembrie 2011, 16:33 Realitatea moldovenească views 4732

Asociaţiile ortodoxe au blocat străzile şi au scos la proteste circa o mie de enoriaşi

Circa o mie de enoriaşi creştin-ortodocşi au blocat strada 31 august în faţa sediilor Ministerului Justiţiei şi Organizaţiei Naţiunilor Unite din Moldova. Activiştii protestează împotriva legalizării islamului şi solicită prim-ministrului Vladimir Filat să se ţină de promisiuni şi să creeze o comisie mixtă, formată din reprezentanţi ai Ministerului Justiţiei şi Mitropoliei Moldovei, în vederea revizuirii Legii cultelor. Manifestanţii au fost înarmaţi cu diferite pancarte, pe care scria că Moldova este o ţară ortodoxă, iar poporul ei nu este un electorat. “Ortodoxia trebuie să fie religie de stat, pentru că o merită, iar ceea ce face guvernarea împotriva Bisericii Ortodoxe se numeşte într-un singur fel: ”război social şi politic împotriva naţiunii””, a spus preşedintele Asociaţiei „Pro Ortodoxia”, Ghenadie Valuţă.

Totodată, manifestanţii au depus o cerere la Organizaţia Naţiunilor Unite, prin care cer să definitiveze rapoartele sale, ţinînd cont de specificul şi necesităţile cetăţenilor care, potrivit lor, sînt în proporţie de 93 la sută ortodocşi. Enoriaşii spun că sînt gata la orice pentru a-şi apăra religia. Timp de cîteva ore, aceştia au protestat în mod paşnic prin rugăciune, făcîndu-şi semnul crucii. De asemenea, activiştii au depus o cerere la Ministerul Justiţiei, prin care solicită respingerea adoptării legii „pederastizării” ţării.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1831
Populația:
4823 locuitori

Sofia este un sat şi comună din raionul Drochia. Sofia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 14 km de orașul Drochia și la 173 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4823 de oameni. Satul Sofia a fost menționat documentar în anul 1831.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.