08 aprilie 2014, 15:34 Realitatea moldovenească views 7873
Agenţi economici din Moldova participă la Programul internaţional ”Misiunea cumpărătorului”
Foto: moldpres.md
08 aprilie 2014, 15:34 Realitatea moldovenească views 7873

Agenţi economici din Moldova participă la Programul internaţional ”Misiunea cumpărătorului”

Un grup de agenţi economici din Republica Moldova participă la Programul internaţional "Misiunea cumpărătorului", care se desfăşoară în perioada 8 - 11 aprilie, la Istanbul, Turcia, în contextul Expoziţiei internaţionale "Automechanika" .

Vizita de afaceri este organizată de Camera de Comerţ şi Industrie, cu scopul de a stimula iniţierea parteneriatelor dintre companiile autohtone şi cele din Turcia, preluarea noilor tehnologii şi bunelor practici în domeniu, informează MOLDPRES.

Potrivit lui Mihai Bîlba, şeful Direcţiei relaţii internaţionale a CCI, Programul "Misiunea cumpărătorului" este coordonat de Ministerul Economiei al Turciei şi constituie un instrument eficient de promovare, care se bucură de succes în rîndul întreprinzătorilor. Agenţii economici din Moldova participă cu regularitate la Program, deoarece el este organizat în cadrul diferitelor expoziţii internaţionale specializate. De asemenea, oamenii de afaceri din Moldova vor avea întrevederi bilaterale cu businessmeni din Turcia şi vor vizita întreprinderi de profil, a precizat sursa citată.

Conform datelor Biroului Naţional de Statistică, în anul 2013 volumul comerţului exterior (fără a se ţine cont de activitatea comercială a agenţilor economici din raioanele de est) al Republicii Moldova cu Turcia a constituit 589 mln de dolari SUA şi s-a majorat cu 32% comparativ cu anul precedent.

În aceeaşi perioadă exportul de mărfuri autohtone în Turcia a înregistrat 127,14 mln de dolari SUA şi a crescut de 2,1 ori. În anul trecut importul de mărfuri din Turcia a constituit 380,9 mln de dolari SUA şi a fost în scădere cu 1,8 % faţă de anul 2012.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

comert , economie , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
230 locuitori

Humuleşti este un sat din cadrul comunei Bubuieci, municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 28 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 230 de oameni. Satul Humuleşti a fost înființat în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.