18 aprilie 2014, 16:09 Realitatea moldovenească views 18099
Putin și-a schimbat părerea privind statutul Transnistriei?!
Foto: noi.md
18 aprilie 2014, 16:09 Realitatea moldovenească views 18099

Putin și-a schimbat părerea privind statutul Transnistriei?!

„În Transnistria locuiesc mulți cetățeni ruși și ei au o viziune proprie privind viitorul și soarta lor. Pînă la urmă, ei trebuie să aibă posibilitatea de a-și decide singuri soarta. Noi trebuie să acționăm reieșind din opinia oamenilor care locuiesc în regiunea transnistreană", a declarat președintele Rusiei Vladimir Putin în cadrul „liniei directe" care se desfășoară în aceste momente.

Totodată, Putin a menționat importanța dialogului în formatul „5+2" și necesitatea „deblocării" Transnistriei.

„Este necesar să purtăm dialogul și cu Moldova, și cu Ucraina, trebuie intensificate negocierile în cadrul formatului „5+2". Acum trebuie scoasă imediat blocada din partea Moldovei și Ucrainei, de pe urma căreia suferă populația din regiunea transnistreană. La hotarul cu Ucraina deja se află forțe naționaliste", a menționat liderul de la Kremlin.

Potrivit Serviciului de presă al Sovietului Suprem al nerecunoscutei RMN, o delegație a Legislativului de la Tiraspol, condusă de spicherul Mihail Burla, se află la Moscova. Deputații transnistreni au aprobat, miercuri, în unanimitate o adresare către conducerea Federației Ruse cu rugămintea de a recunoaște independența Republicii Nistrene.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Vladimir Putin , Transnistria , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
4790 locuitori

Sărata-Galbenă este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cărpineanca, Valea Florii, Coroliovca, Brătianovca și Sărata-Galbenă. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Hîncești și la 51 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4790 de oameni. Satul Sărata-Galbenă a fost menționat documentar în anul 1609 cu denumirea Răurești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.